Az építőanyagok mestere, a Stavmat

Az Iskolamosdó Felújítási Program kiváló szakmai partnerekkel és erős piaci szereplőkkel karöltve valósul meg. Ezek egyike az építőanyagok mestere, a Stavmat, mely Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon immáron 133 kereskedéssel képviselteti magát.

A Stavmat Építőanyag Kereskedelmi Zrt. új támogatója a mosdófelújításnak

Tovább 0

Odaragadt, ott is marad – A Sika Hungária Kft. az Iskolamosdó Felújítási Programban

A Sika Magyarországon 1993 óta képviselteti magát önálló vállalatként. Termékpalettájuk rendkívül sokrétű, az Iskolamosdó Felújítási Programhoz komplett vízszigetelő rendszerrel járulnak hozzá, amely tartalmaz kenhető vízszigetelést, vízszigetelő habarcsot, speciális vízszigetelő szalagot, fugázó anyagot és szilikon tömítőanyagot is.

sika hungaria kft iskolamosdó felújítási program 2019

Tovább 0

Letakarjuk-e a WC ülőkét használat előtt idegen helyen?

mosdóhigiénia nyaraláskor idegen mosdóban mosdó fertőzések

A nyári időszak sokunknak egyet jelent a pihenéssel, utazással. Fontos, hogy ilyenkor is figyeljünk a higiéniára, a feltöltődésre szánt időt ne tegye tönkre egy váratlan fertőzés. Utazás során ráadásul elkerülhetetlen az idegen illemhelyek használata. Ilyenkor felsejlik szüleink intelme: Nyilvános helyen soha ne ülj rá az ülőkére, vagy legalább terítsd le papírral használat előtt! Vajon mennyire megalapozott ez a jótanács?

Tovább 0

WC táblák, amik mosolyt csalnak az arcodra

Az illemhelyek jelzése a legtöbb esetben felirattal történik, szerencsére azonban vannak a képzeletnek szárnyat adó ábrák, piktogramok is, melyek a legváratlanabb helyeken örvendeztetnek meg minket. Alapvetően a szakértők szerint a WC jelzés stílusa igazodik ahhoz, hogy hol is található az a bizonyos illemhely. Lényeges, hogy melyik országban járunk, hiszen ezek a kis figurák akár a női-férfi kulturális viszonyokra is utalhatnak.

Valóban határtalan a tárház arra, hogy miként lehet jelezni a mosdó ajtaján, hogy női vagy férfi látogatókat vár. Gyakran elképesztően vicces megoldásokkal is találkozhatunk, melyek humorforrása leginkább a nemek közti különbségeken alapul. Íme néhány zseniális példa!

Tovább 0

Fedetlen bódétól a plázáig – Így alakult a nyilvános WC története

nyilvános wc wc-k története

Ha a történelembe visszatekintünk kiderül, hogy a közvécék múltja igen messzire nyúlik vissza. A kezdetekben ugyanis minden illemhelyet közösen használtak a település lakói, csupán később jelentek meg a magánvécék. Valójában a nyilvános WC-k azonban ma már kissé más megfontolásból léteznek: nem azért használjuk, mert otthon nincsen illemhely, hanem azért, mert az messze van, és amúgy is, nem futkoshatunk haza minden egyszer, ha "hív a természet".

Tovább 0

Az első vízöblítéses WC-t Széchenyinek köszönhetjük

első vízöblítéses wc Széchenyinek köszönhetjük az első wc-t higiénia vízöblítéses wc eredete

Tovább 0

A faggyútól a folyékony szappanig – Így fejlődött a szappan

Manapság már rengetek illatszert, kencét, fertőtlenítőt használhatsz kezed és tested tisztán tartására. A nagy bőségnek köszönhetően egyre ritkábban találkozhatsz a háztartásokban klasszikus szappannal, inkább a folyékony verziója van jelen. Márpedig egy finom, illatos szappannak nincs mása! Nézzük, hogy terjedt el a legősibb tisztálkodási szer a világban és miért vannak még a mai napig szappanfanatikusok!

Tovább 0

A fürdés történetének legsötétebb korszaka

fürdőzés története higiénia

Félelmetes belegondolni, hogy mennyi-mennyi időszak volt a történelemben, amikor a mosdás tabu téma volt. Az ókori népek meglepően higiénikusak voltak, pláne ahhoz képest, ami később következett. A zsidók leginkább vallási indíttatásból tisztálkodtak, a rómaiak viszont pusztán hiúságból vetették magukat a habok közé. Egyszerűen ápoltak és illatosak szerettek volna lenni - még a férfiak is - így előszeretettel látogatták a közös fürdőket.

Tovább 0

Fogyasztói összefogással újulnak meg a nyertes vidéki iskolák mosdói

Idén ötödik alkalommal, a Klebelsberg Központ közreműködésével indította útjára Iskolamosdó Felújítási Programját a Domestos. A közönségszavazáson 8 jelentkező közül kiválasztott nyertes iskolákat hétfőn hirdette ki Nagy Ervin, a Program nagykövete a Monorierdei Fekete István Általános Iskolában.

iskolamosdófelújítás 2019 domestosnyitósajtótájékoztató eredményhirdetés monorierdeifeketeistvanaltalanosiskola pécsiéltessegymi rémiáltalánosiskola nagyervin unilever

Tovább 0

Kémia a fürdőszobában

A kémiaórákon az ember tizenévesen nehezen tudta elképzelni, hogy a sok "okosságnak" a mindennapok során is jelentősége van. Márpedig a kémiai folyamatok ott vannak körülöttük, lépten-nyomon találkozhatunk velük. Így van ez a tisztítószerek esetében is, melyek savas, lúgos és semleges kategóriákba sorolhatók.

domestos kémia a fürdőszobában tisztítószerek használata tisztítószerek keverése

Tovább 0
Rólunk

A program során vidéki, hátrányos helyzetű iskolák mosdóit újítja fel az Unilever és támogató partnerei. 

Tovább


Kiemelt Partnereink