Hetedik alkalommal indul útjára az Iskolamosdó Felújítási Program, melynek megvalósítására idén is vállalati összefogással kerül sor. A MÖSZ (Magyar Ökumenikus Segélyszervezet) és a PLANB Magyarország Kft. együttműködésében megvalósuló program iskolák közös használatú mosdóhelyiségeinek felújításához nyújt anyagi és fizikai támogatást az építőipari partnerek segítségével.

 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az idei évben a szakértőkből álló zsűri választotta ki azt az egy iskolát, ahol az idei évben a felújítás megvalósul. Ez az iskola a Korda Vince Táncművészeti, Képzőművészeti és Színjáték Alapfokú Művészeti Iskola, ahol több száz diák osztozik a már több évtizede felújítatlan mosdókon. Ezúton is gratulálunk a nyertes iskolának, ahol a nyár folyamán a legtöbb vizesblokk felújítására sor került, hogy az ősz végével új mosdók várják a diákokat.
A 2015-ben indított Iskolamosdó Felújítási Program A programnak köszönhetően eddig 5500 gyermek higiéniás körülményei javultak Magyarországon, összesen 700nm-nyi terület renoválásával. Ezzel megteremtve a jó higiéniai szokások elsajátításához alkalmas nevelési környezetet.

A program rendkívül fontos, hiszen a gyermekek megfelelő higiéniai neveléséhez elengedhetetlenek a rendezett iskolai mosdók. A jótékonysági összefogás célkitűzése, hogy minden megyében felújításra kerüljön legalább 1 intézmény mosdóhelyisége, hosszú távon pedig szeretnénk elérni, hogy az Iskolamosdó Felújítási Program segítséget jelentsen az iskolák mellett más nevelési tevékenységet folytató intézményeknek is.