Az autóval való utazás az egyik legbiztonságosabb módja jelenleg annak, hogy egészségügyi szempontból biztonságban legyünk a vírusok és baktériumok ellen, mindaddig, amíg ügyelünk arra, hogy a belső teret tisztán tartsuk. Figyelve arra is hogy fertőtlenítsük a kezünket tankolás után vagy akár egy boltban történő fizetés követően. Végül is a tömör fém, az ablakok és a jól karbantartott légkondicionáló egység hatékony akadályt jelentenek a külvilágban megjelenő baktériumok számára.

 


Szakszerű segítség

A legjobb módja annak, hogy autónkat tökéletesen higiénikusan tartsuk, az ózontisztítás vagy bármely más professzionális megoldás, amely alaposan fertőtleníti a belső teret, ezeket rengeteg üzlet kínálja jelenleg is. Az ózon ártalmatlan gáz, széles körben használják tisztítószerként még kényes környezetekben, például kórházakban is. Tulajdonságai ideális módja a baktériumok, vírusok, pollenek, penész és atkák eltávolításának. Magas szintű behatással is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az autó belsejének minden zugába bejut.

Az ózontisztítás 30-45 percet vesz igénybe. Az autó azon részei, amelyeket a tisztítás során a leginkább szükséges megcélozni, azok, amelyeket leggyakrabban érintünk meg, mint például a kormánykerék, a sebességváltó kar, a gombok és az érintőképernyő - nem is beszélve a kulcsokról, valamint az ajtókilincsekről és zárakról - belül és kívül egyaránt.

Csináld magad!

Az autó tisztán tartása hasznos, még akkor is, ha csak mi tudjuk elvégezni. Kezdjük az összes kulcsfontosságú terület puha ruhával és némi mosószerrel történő tisztításával, elkerülve a nagyon fényes vagy bordázott felületeket - ami biztonsági kockázatot jelenthet, például a sebességváltó vagy a kormánykerék. Ezután továbbléphetünk néhány nagyobb felület tisztítására, olyan fertőtlenítőszerekkel, amelyek megfelelnek a szabványoknak.

A géleket és folyadékokat óvatosan kell használni, különösen bőrfelületeken, amelyek kiszáradhatnak és megsérülhetnek. Egy másik hasznos ötlet, nyáron és télen is, az összes szellőzőnyílás tisztítása egy erre alkalmas spray-vel. Ez különösen hatékony lehet, ha a penész és a páratartalom által okozott rossz szagok eltávolításáról van szó.

Használjunk kesztyűt a benzinkutakon

Ha az autó belseje tiszta, a veszélyes helyzetek általában csak kívülről jöhetnek: üzemanyaggal tankolása során. Az üzemanyagtöltő állomásokon történő tankoláskor jó ötlet az egyszer használatos kesztyű viselése. Hagyjuk a kesztyűt az egész művelet során magunkon - a feltöltéstől az üzemanyag kifizetéséig -, majd azonnal dobjuk ki anélkül, hogy kívülről megérintenénk őket, hogy a kezünk mindig védve legyen.