Hatodik alkalommal indul útjára a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program, melynek megvalósítására idén is vállalati összefogással kerül sor. A részvételre 8 iskola pályázott, a közönségszavazás nyertes intézményeiről pedig ebben az évben élő bejelentkezésben hullt le a lepel. 

Az Unilever Magyarország Kft. és a Klebelsberg Központ együttműködésében megvalósuló program iskolák közös használatú mosdóhelyiségeinek felújításához nyújt anyagi és fizikai támogatást az építőipari partnerek segítségével. A szavazásra bekerülő intézményeknek március 31-ig volt lehetőségük a környezetük mozgósításával minél több szavazatot gyűjteni.

 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az Iskolamosdó Felújítási Program Facebook-oldalán élőben jelentkezett be Turóczi Bálint, Domestos brand manager az Unilever Magyarország képviseletében, és jelentette be a program nyerteseit: a székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egymi, melyben speciális gyógypedagógiai módszerekkel történő nevelő-oktató munka folyik, és a budapesti, 17. kerületi Czimra Gyula Általános Iskola, ahol több száz diák osztozik a már több évtizede felújítatlan mosdókon. Ezúton is gratulálunk a nyertes iskoláknak, ahol a nyár folyamán minden vizesblokk felújítására sor kerül, hogy szeptemberben új mosdók várják a diákokat.

A 2015-ben indított Iskolamosdó Felújítási Program során eddig 22 iskolai mosdót újítottak fel 500 nm-nyi területen, és ezzel 4000 gyermek higiéniai körülményét sikerült javítani. A program rendkívül fontos, hiszen a gyermekek megfelelő higiéniai neveléséhez elengedhetetlenek a rendezett iskolai mosdók. “A program felhívja a figyelmet a higiéniára és a segítségnyújtásra, amelyre talán most még nagyobb szükségünk van, mint valaha.” – hangsúlyozta Turóczi Bálint.