Az ötödik Domestos Iskolamosdó Felújítási Programnak köszönhetően idén 3 iskola mosdói újultak meg. A koncepció megalkotásakor fontos szempont volt, hogy az elkészült higiéniai helyek funkcionálisak legyenek, de legalább ennyire ügyeltek arra is, hogy a gyerekek örömmel lépjenek be a helyiségbe, a magukénak érezzék azt. Itt jött képbe a design és a Zalakerámia!

zalakerámia domestos  iskolamosdó felújítási program

 

Az Domestos Iskolamosdó Felújítási Program 2015 tavaszán indult útjára azzal a céllal, hogy a hátrányos helyzetű falvakban élő gyerekek számára is megvalósuljon az az alapvető higiéniai követelmény, hogy kulturált és felszerelt mosdók várják őket az iskolában. Már a kezdetek kezdetén a program mellé állt a Zalakerámia Zrt., akik meglehetősen aktívak a társadalmi felelősségvállalás terepén: „A Zalakerámia ZRT. évek óta támogat társadalmi kezdeményezéseket a sport, a kultúra, az oktatás és szociális ügyek területén. Folyamatos segítséget és támogatást nyújtunk a rászoruló non-profit-, civil-, egészségügyi és kulturális szervezeteknek. Ez a program azért szerepel kiemelt helyen a Zalakerámia Zrt.-nél, mert az iskolák támogatásával azt a generációt segítjük, akikre a jövőnket építjük”- mondta el a kezdeményezéssel kapcsolatban Kántor-Kis Nóra, a Zalakerámia Zrt. marketing vezetője.

zalakerámia domestos  iskolamosdó felújítási program

A nagy múltú vállalat Magyarország egyetlen burkolólap gyártója. Fal-és padlóburkolók, gres lapok gyártásával, illetve hazai és külföldi forgalmazásával foglalkoznak, így egyértelmű volt, hogy az Iskolamosdó Felújítási Programba is ezekkel a termékekkel szállnak be: közel 500 négyzetméter fal- és padlóburkolót bocsátottak rendelkezésre. 

zalakerámia domestos  iskolamosdó felújítási program

A termékek összeválogatásakor több szempontot is figyelembe vettek a szakemberek. Ezek egyike, hogy magas kopásállóságú, csúszásmentes és strapabíró legyen a burkolat, hiszen csak így tud a felújítás több lenni az egyszeri örömnél. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy évek múltán is kiváló állapotban várják a mosdók a gyerekeket. A másik fő szempont az esztétika volt: arra törekedtek, hogy a fiú és a lány mosdók más-más színvilágot, de mégis hasonló stílust képviseljenek. Így a fiú mosdókban zöld, a lány mosdókban piros csempe lett felhasználva. A Zalakerámia Zrt.-nek köszönhetően, így a felújított iskolákban tanuló gyerekek igényes és kellemes mosdókat kaptak.

powered by Typeform