Dönthetünk a végletekig letisztult, minimál irányzatok mellett, és rusztikus, klasszikus, mediterrán, távol-keleti vagy éppen retró arculat szerint is kialakíthatjuk a fürdőszobánkat – mégis divatos lehet. A trendiséget ugyanis ma már nem lakberendezési stílus határozza meg, hanem a kényelem és a minőség foka.

zalakerámia zalakerámia csempetrendek fürdőszobatrend

 

Ma az a fürdőszoba számít divatosnak, amely megteremti a kikapcsolódás lehetőségét a rohanó mindennapokban, és egyfajta wellness élményt nyújt otthon. A modern, minden kényelmi szempontot kielégítő szaniterek ötletes és praktikus elrendezése mellett ezt az élményt leginkább a különféle színek és felületek gondos megválasztásával érhetjük el. Éppen ezért a csempék és más burkolatok óriási szerepet játszanak abban, hogy végül sikerül-e a nyugalom szigetévé varázsolnunk a fürdőszobánkat.

Egy jó burkolat megnöveli a teret

A csempék kiválasztásakor elsősorban a fürdőszoba méretét érdemes szem előtt tartani. A burkolatok színe és elrendezése, valamint a fugázási megoldások ugyanis jelentősen tágíthatják vagy szűkíthetik optikailag a teret. Ezért kicsi fürdőszobákban tanácsos világos színeket és nagyobb méretű csempéket használnunk. Ez utóbbiak ma egyébként is kifejezetten divatosnak számítanak – különösen az olyan hosszú, akár 60 centiméteres vagy ennél is nagyobb darabok, mint amelyek a Zalakerámia Traver termékcsaládjában találhatók. Ezek a csempék tapétaszerűen fedik le a felületeket, különösen akkor, ha vékony fugázást választunk hozzá!

zalakerámia zalakerámia csempetrendek fürdőszobatrend

A fehér mindig trendi

Ha a klasszikus és praktikus hófehér, vagy egészen világos szürke csempék mellett döntünk, érdemes a dekor elemeket is alkalmazni, hogy ezzel oldjuk a felületek egyhangúságát. Minden fali elemeket tartalmazó termékcsaládhoz tartoznak különböző dekorok, sok esetben szegő is, amelyekkel egészen egyedi módon alakíthatjuk ki a rendelkezésünkre álló teret.

zalakerámia zalakerámia csempetrendek fürdőszobatrend

Napjainkban már a burkolatok esetében is megjelent a 3D fogalma. Ezeknek a lapoknak az a jellegzetességük, hogy valamilyen formák (pl. kockák, hullámok…) kiemelkednek a síkból, ezzel megteremtve a látható, tapintható 3D élményét. Használhatjuk ezeket elszórtan vagy akár egész falfelületeket is tervezhetünk velük.

Divatosak és szépek a földszínek

A fehér mellett ma a földszínek a legkelendőbbek: a bézs és a barna különféle árnyalatai természetességet árasztanak magukból és egyúttal időtállóak is, a fehér szaniterekkel kombinálva pedig rendkívül mutatósak. De bátran használhatunk bármely más színt is – különösen a nagyobb alapterületű fürdőszobákban, ahol a sötétebb árnyalatok nem nyomják össze a teret. A kívánt békés atmoszféra elérése érdekében azonban tanácsos ugyanannak a színnek különféle árnyalatait kombinálni, mert újabb színek beemelése a fokozott energikusság érzetét kelti.  

zalakerámia zalakerámia csempetrendek fürdőszobatrend

Harmónia a szaniterekkel

A harmónia szempontjából fontos, hogy a burkolatok és a szaniterek stílusa összhangban legyen. A modern vonalvezetésű mosdók és kádak mellé modern arculatú csempék illenek – például a már említett nagy méretű darabok. A rusztikusabb fürdőszoba bútorokhoz pedig jobban passzolnak a kisebb méretű csempék, a mozaikos elrendezés, a díszesebb, virág- és geometrikus mintájú termékek, illetve a régi cementlapok hangulatát idéző burkolatok. A Zalakerámia kínálatából például a Hana és a Sylvie termékcsalád kifejezetten jól mutat ilyen terekben.

zalakerámia zalakerámia csempetrendek fürdőszobatrend