Itt a tavasz! A ragyogó napsugarak beszűrődnek az ablakon, a szellők simogatóvá szelídülnek, a madarak csicseregnek. Ideális időszak arra, hogy a természet megújulásával az otthonunkat is felfrissítsük kicsit egy kiadós takarítás formájában. Nézzük, hogy ess neki a fürdőszobának!

tavaszi nagytakarítás iskolamosdófelújítás higiéniai nevelés

 

Hagyd a végére

Az első és legfontosabb, hogy a fürdőszoba takarítását az egész folyamat végére hagyd! Mivel a tisztítószereket tárolod itt, és valószínűleg a felmosáshoz, tisztításhoz használatos vizet is innen vételezed, így sokszor megfordulsz majd ebben a helyiségben. Ha például a ragyogóan kitisztított WC-be kell beleöntened a felmosásból hátra maradt koszos vizet, az nagyon bosszantó! Nem beszélve arról, hogy a minden bizonnyal a mosógépet is járatod majd tele a függönyökkel, mosható szőnyegekkel.

Csak ahogy szoktad

Alapnak megfelelő, ha elvégzed a szokásos feladatokat, csak kicsit alaposabban. Szánd rá az időt, a nagytakarítás alkalmával ugyanis ezt kell tenni! Használd a hatékony tisztítószereket a WC kagylóban, így könnyebb lesz a dolgod és ne spórolj a vízkőoldóval se. Tisztítsd meg a csaptelepeket és a zuhanykabint/fürdőkádat is!

tavaszi nagytakarítás iskolamosdófelújítás higiéniai nevelés

Húzd ki azt is, amit nem szoktál!

A nagytakarítás alkalmával olyan munkálatokat is végezz el, amiket amúgy nem szoktál rendszeresen. Például, pucold meg alaposan az ablakot, mosd ki a függönyt, amit aztán, ha nem kell vasalni, vizesen vissza is akaszthatsz. Tisztítsd ki a mosógépedet és töröld fel a padlót a fürdőszoba bútorok mögött/alatt is!

Öltöztesd fel!

Ha már minden ragyog, nincs más hátra, mint hogy egy kis tavaszt csempéssz a helyiségbe. Ezt teheted egy kis illatosítóval, de akár dekorációban is gondolkodhatsz. Néhány tavaszi dísz igazán feldobhatja a lakásod legintimebb részét!

tavaszi nagytakarítás iskolamosdófelújítás higiéniai nevelés

A tavaszi nagytakarítás fáradságos meló, de megéri, hiszen így tisztán várhatod az év legpezsgőbb időszakát!