Az Iskolamosdó Felújítási Program immár ötödik alkalommal gyűjti maga köré azokat a partnereket, akik tevékenységükkel támogatni tudják a vizes helyiségek renoválását.  A Sika Hungária Kft. először csatlakozott a nagyszabású programhoz, amelyben három, közönségszavazással kiválasztott iskolát támogat.

sika hungária iskolamosdófelújítás domestos vízszigetelés

 

A 2015 tavaszán útjára indult Domestos Iskolamosdó Felújítási Program célja, hogy olyan hátrányos régiókban fekvő általános iskolákat válasszon ki, ahol az elavult mosdóhelyiségek újjáépítésére, s így a megfelelő higiéniai körülmények biztosítására a legnagyobb szükség van. Az akciónak köszönhetően az eddigi években ez 19 iskolában, 380 négyzetméteren valósult meg, több mint 3000 gyermek örömére. 

A közönségszavazás alapján idén is három iskola került sorra: a Pest megyei Monorierdei Fekete István Általános Iskola, a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint a Bács-Kiskun megyei Rémi Általános Iskola.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt 25 évben Magyarországon felépítettünk egy mostanra erős lábakon álló vállalatot, és megértünk arra a feladatra, hogy társadalmi felelősségvállalás terén is válasszunk magunknak egy küldetést. „Ami odaragadt, ott is marad” jelmondattal a Sika prémium minőség melletti elkötelezettsége tökéletesen illeszkedik a program igényeihez, így minden tekintetben szerencsés az egymásra találás. Nagyon örülünk, hogy a nyáron lezajlott munkálatokkal az első sikert is megtapasztalhattuk és bízunk benne, hogy évről-évre egyre nagyobb volumenben tudjuk ezeket a felújításokat támogatni és mosolyt csalni még több gyerek arcára.” – mondta el Boros Mihály Műszaki marketing vezető.

sika hungária iskolamosdófelújítás domestos vízszigetelés

A szakértő kiemelte azt is, hogy a közintézményekben, különösen az iskolában a minőség kérdése felértékelődik. Ezeken a helyeken ugyanis a mosdók fokozott igénybevételnek vannak kitéve. Nem elég tehát a felújítást elvégezni, kiemelt strapabírású anyagokat érdemes használni, amelyeknek köszönhetően hosszútávon fenntartható a megfelelő iskolai higiénia. Az egészséges élet ugyanis a mosdóban kezdődik!