A jelenlegi helyzetben fokozottan ügyelnünk kell a személyi higiéniára, amelynek legfontosabb módja a gyakori és alapos kézmosás. A Domestos Iskolamosdó Felújítási Program szakmai partnere, a B&K olyan érintés nélkül működő kézfertőtlenítőszer-adagolókat forgalmaz, melyek aktív használatával a fertőzési lánc közösségen belül megszakíthatók.

Ahol sok ember fordul meg nap mint nap, ott már nem elég a rendszeres takarítás, mivel a fertőzések terjedésének legfőbb okozója az elhanyagolt kézhigiénia, a vírusok 80%-a piszkos kézen terjed tovább. Erre nyújtanak hatékony megoldást a kézfertőtlenítő rendszerek, melyek folyamatos munkahelyi (és akár otthoni) használatával a fertőzések terjedése a megállítható.

 

Egyre több munkahelyen találkozhatunk a B&K által forgalmazott fertőzés-megelőzési rendszerekkel, melyek legnagyobb erősségei az érintés nélküliség és a speciális fertőtlenítőszerek.

Míg az infrás technológiával működő érintés nélküli adagoló egyfajta biztonságérzetet ad használójának, addig a speciális fertőtlenítőszerek többnyire 99,99%-os baktérium-, gomba- és vírusölő hatásúak, és akár 3 órán át tartó védelmet biztosítanak a korokozók ellen. A fertőtlenítők alkohol alapúak, de speciális komponenseiknek köszönhetően nem szárítják a bőrt, sőt, kifejezetten kellemes érzetet biztosítanak. Használatukhoz nem szükséges víz, papír vagy törülköző, így kifejezetten takarékosak és környezetbarátak is.

Az általános egészségügyi szempontokon túl számos előnyt biztosítanak az érintés nélküli kézfertőtlenítő rendszerek, kezdve onnan, hogy használatukkal a kézmosáshoz és a takarításhoz kapcsolódó költségek csökkenthetők, egészen addig, hogy a munkavállalók nem esnek ki a munkából a különböző betegségek miatt.

A közösségi mosdók szakértője, a B&K idén harmadik alkalommal állt az Iskolamosdó Felújítási Program mellé, ezúttal válaszfalakkal és piperetermékekkel támogatták a kezdeményezést. 

Játékszabályzat: https://bit.ly/2V7yIdX