Az illemhelyek jelzése a legtöbb esetben felirattal történik, szerencsére azonban vannak a képzeletnek szárnyat adó ábrák, piktogramok is, melyek a legváratlanabb helyeken örvendeztetnek meg minket. Alapvetően a szakértők szerint a WC jelzés stílusa igazodik ahhoz, hogy hol is található az a bizonyos illemhely. Lényeges, hogy melyik országban járunk, hiszen ezek a kis figurák akár a női-férfi kulturális viszonyokra is utalhatnak.

Valóban határtalan a tárház arra, hogy miként lehet jelezni a mosdó ajtaján, hogy női vagy férfi látogatókat vár. Gyakran elképesztően vicces megoldásokkal is találkozhatunk, melyek humorforrása leginkább a nemek közti különbségeken alapul. Íme néhány zseniális példa!

wcfeliratok

forrás: google

 

Verbális különbségek

Az ötletesen díszített WC ajtók azt a tudományosan bizonyított tényt nyomják az ember képébe, hogy bizony a lányok sokkal többet fecsegnek, csacsognak, mint a férfiak. Úgy amúgy, általánosságban és a mosdóban is. 


A férfi női kapcsolatok egyik sokat emlegetett és sokat vitatott tételét tűzték ki ennek a WC-nek az előterébe. A szóviccen alapuló felirat lényege, hogy a hölgyeknek mindig igaza van.

A ruházat

A női és a férfi illemhely megkülönböztetésének legegyértelműbb módja, ha a női alak szoknyát, a férfi pedig nadrágot visel. Így aztán biztosan senkit nem téveszti majd el az ajtót!

wcfeliratok

forrás: google

Persze, ebből is lehet viccet csinálni. Ezt a WC táblát leginkább szórakozóhelyek mosdójában láthatod.

wcfeliratok

forrás: google

Nemi jegyek

A WC táblákon előszeretettel jelenítenek meg olyan nem jegyeket is, melyekből könnyen ki lehet következtetni, hogy férfi vagy női a célközönség.

Rengeteg típusú WC táblával találkozhatunk szerte a világban! Mint láthattad, vannak ezek között standardok és viccesek is, amik mosolyt csalnak az arcokra. Bármilyennel is találkozol, a lényeg, hogy mindig legyen nálad papír és sose felejts el kezet mosni!