A Wavin jelentős múltra visszatekintő, világszinten tevékenykedő cég: 1955-ben alapították a holland vízvezetékrendszer modernizálása céljából, hamarosan azonban Európa-szerte, majd Amerikában és Ázsiában is ismert lett a társaság neve. 

 

Nem véletlenül, hiszen bár a Wavinnál a kezdetekben a mélyépítés volt a fő irányvonal, azonban fokozatosan belépett az épületgépészet, és mára egyforma súlyt képvisel a két ágazat, s mindkettőt a folyamatos innováció és a modernizáció jellemezi.  A cég célkitűzése az egészséges, fenntartható környezet kiépítése, amelyet négy pillérre alapozva végez: biztonságos és hatékony vízellátásra, jobb csatornázásra és higiéniára, a klímaváltozásra rugalmasan reagáló városokra és jobb épületteljesítményre.

A Wavin az Orbia Csoport leányvállalataként, 2019-től vált globális márkává, több mint 11 ezer alkalmazottal, 30 gyártóüzemmel. Az Orbia Csoportot olyan társaságok alkotják, amelyek a világ talán legnagyobb kihívásaival néznek szembe, különös tekintettel az egyre jelentősebb klímaváltozási kérdésekre, megoldásokat kínálva a vízmenedzsment problémáira és a mindennapi élet feladataira. Olyan, mindannyiunkat érintő kérdéseket oldanak meg, mint a hatékony szennyvízkezelés, az egészséges ivóvíz eljuttatása a lakásokba, vagy éppen a sok autósnak bosszúságot okozó megsüllyedő aknafedlapok problematikája.

A Wavin Magyarországon 1992 óta van jelen, azaz immár évtizedek óta jelentős szereplő a műanyag csőrendszergyártás és -forgalmazás területén. Legyen szó ivóvíz- és gázellátásról, szennyvízelvezetésről, esővízkezelésről vagy felületfűtés-hűtésről, minden területen modern rendszereket kínál a társaság. Fontos megjegyezni, hogy a Wavint – az Orbia Csoport mottója (Advance Life Around the World) szellemében – hazánkban is a fenntartható és energiatakarékos módszerek alkalmazása jellemzi, ráadásul magas színvonalú szaktanácsadással egybekötve.