A HL Hutterer & Lechnert a szakma kiváló minőségű lefolyó termékeiről, fejlesztéseiről ismeri, innovációival folyamatosan törekszik a cég a problémamegoldásra, a beépítés könnyítésére, a funkciók bővítésére.

 

De nézzük, honnan is indult el a cég, amely az 1990-es évektől már Magyarországon is jelen van. Leopold Hutterer és Viktor Lechner 1950-ben alapította meg a HL vállalatot, akkor, amikor a II. világháború pusztításait követő újjáépítésben égetően szükség volt az építési anyagok sorozatgyártására. A lefolyó és épületgépészeti csatlakozó termékeket eleinte ólomból, majd az 1960-as évek elején, az új technológia megjelenése óta hőre lágyuló műanyagból készítik. Érdekesség, hogy Hutterer mérnök, míg Lechner kereskedő volt, így a felhasználói igények felkutatása és azok maradéktalan kielégítése a kezdetektől a cég vezérelve volt – és az ma is.

A családi vállalkozás vezetését Leopold Hutterer 1982-ben bekövetkezett halála után leánya, Christiana Schütz Hutterer vette át. Édesapja nyomdokain haladva a HL Hutterer & Lechner Bt-ből egy erős, modern és szakmai körökben nagyra értékelt középvállalatot teremtett. A vállalat irányítását 2010-ben Christoph Schütz, a cégalapító unokája vette át, folytatva az infrastrukturális és innovációs fejlesztéseket: törekvései napjainkra azt eredményezték, hogy a gyárban számítógépes gyártmánytervezés és korszerű kísérleti laboratórium is működik.

A társaság – ahogy már említettük – a 90-es években jelent meg hazánkban, majd ezt követően Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Szlovéniában és Bulgáriában alapítottak képviseletet. Ma már kiterjedt exportkapcsolatai vannak a társaságnak Európa-szerte, de Indiában, Törökországban, Oroszországban is ismertek a cég minőségi termékei.