Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ne csak a sérülésveszélyre, a higiéniára is ügyeljünk sportoláskor!

Nagyon népszerűek az edzőtermi vagy szabadtéri sportok, arra azonban már valószínűleg kevesen gondolnak, hogy nem csak a sérülésveszélyre kell vigyázni, hanem a fertőzések, kórokozók ellen is megelőző intézkedésekre van szükség.

Tovább 0

Hasznos tippek, hogy a strandolásról csak a szép emlékek maradjanak meg - higiéniai tanácsok

Itt a nyár, egyre többen keresik fel a strandokat. Talán nem is gondolnánk, hogy milyen sok veszély les ránk: nem csak a leégéstől kell tartani, hanem a fertőzésektől is. De némi odafigyeléssel megoldható, hogy csak a szép emlékek maradjanak meg a strandolásról.

Tovább 0

A faggyútól a folyékony szappanig – Így fejlődött a szappan

Manapság már rengetek illatszert, kencét, fertőtlenítőt használhatsz kezed és tested tisztán tartására. A nagy bőségnek köszönhetően egyre ritkábban találkozhatsz a háztartásokban klasszikus szappannal, inkább a folyékony verziója van jelen. Márpedig egy finom, illatos szappannak nincs mása! Nézzük, hogy terjedt el a legősibb tisztálkodási szer a világban és miért vannak még a mai napig szappanfanatikusok!

Tovább 0

Tudatosság a higiéniára nevelésben – adjunk válaszokat a gyermek kérdéseire!

Ha egy gyereket folyton a rendrakással és a kézmosással piszkálunk, és katonás fegyelmezéssel minidig azt válaszoljuk a "De miért kell ezt nekem megcsinálni!?" kérdésére, hogy "mert én azt mondtam", akkor nem az ő javát szolgáljuk.

iskolamosdó felújítási program tudatosság a higiéniai nevelésben

Tovább 0

Így motiváld a gyermeked a higiéniára!

Egy idén februárban készült átfogó felmérés szerint a magyar gyerekek háromnegyede minden nap egyszer, 19 százalékuk pedig naponta többször is tisztálkodik, 8 százalékuk pedig hetente csak 3-5 alkalommal zuhanyzik vagy fürdik le. A beszámoló kitér arra is, hogy időnként, évente néhány alkalommal még a "legtisztább" gyerek is megpróbálja elkerülni a tisztálkodás procedúráját. Vajon hogyan motiválhatjuk őket, hogy egy fárasztó iskolanap után, vagy éppen hétfő reggel a kedvetlenség és a kényelemszeretet ellenére is elmenjenek mosakodni?

higiéniai nevelés szülőknek higiéniai tippek Iskolamosdó felújítasi program

Tovább 0

Így tanítsd a kisdiákokat a higiéniára - 10 tipp iskoláknak

A lelkiismeretes tanítók mindent elkövetnek azért, hogy hivatásuknak megfelelve a legjobbra neveljék a kisdiákokat - legyen szó akár az iskolai tantárgyakról, akár a hétköznapi élet szokásairól. Az alábbi tippek abban segíthetnek az iskoláknak, hogyan tehetnek még többet azért, hogy a gyerekek a leghamarabb elsajátítsák a higiénia alapszabályait.

iskolai higiéniai nevelés domestos iskolamosdofelújítási program játékos tisztálkodás

Tovább 0

MIÉRT FONTOS A DOMESTOS ISKOLAMOSDÓ FELÚJÍTÁSI PROGRAM?

Idén már negyedik évébe lépett a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program, de minden szeptemberben nagy az izgalom, amikor meglátják a gyerekek a felújított mosdóhelyiségeket. Nemrég ellátogattunk egy tavaly felújított iskolába, nézzétek meg, hogy hogyan örültek a gyerekek az új mosdóknak és hogy miért is olyan fontos ez a program!

Tovább 0

Világszerte 25 millió embernek lesznek jobb higiéniás körülményei

A személyes higiénia alapjait a családban sajátítjuk el gyermekként, később viszont az óvodában, iskolában tapasztaltak is hatnak a higiénés szokásainkra. Gondolta volna, hogy a mosdóhelyiségek állapota is hatással van a higiénés szokásainkra? Egy közelmúltban, általános iskolákban végzett reprezentatív kutatás* kimutatta, hogyha a mosdóblokk rossz állapotban van, a többség a kézmosás elhagyása mellett dönt! Emiatt kiemelten fontos, hogy biztosítva legyenek a megfelelő körülmények az iskolákban, óvodákban. Ez segít a betegségek megelőzésben, a vírusok terjedésének megállításában is.

iskolai mosdófelújítás iskolai higiénia mosdófelújítás

Tovább 0

2016-ban is tegyünk együtt az iskolai mosdók higiéniájáért!

Idén ismét elindult a Domestos jóvoltából az Iskolai mosdófelújítási program, melynek keretében hátrányos helyzetű általános iskolák vizesblokkjai szépülhetnek, újulhatnak meg. Idén tíz, előzetesen és rászorultsági alapon kiválasztott iskola közül lehet a legszimpatikusabbra szavazni a domestos.hu oldalán. Emellett pedig Domestos termékek vásárlásával segíthetjük, hogy minél több iskola újulhasson meg. Részletek itt.

Szavazzon Ön is a kedvenc kisiskolájára, segítsen a gyerekeknek voksával, hogy szeptembertől már szebb, tisztább, felújított mosdóhelyiségeket használhassanak!

Tovább 0

Csak minden negyedik családapa segít a takarításban

Négyből egy felső tagozatos kerüli az iskolai mosdókat

Tisztább, illatosabb, újabb és szebb mosdókra vágynak az iskolások, akik adnak környezetük higiéniájára otthonukban is. Sokan állítják, hogy részt vesznek az otthoni takarításban, már szüleiknél többen bíznák a feladatot takarítónőre. A fogmosás és a kézmosás terén azért még fejlődhetnek az alsósok és a felsősök is - derül ki egy friss kutatásból. Újabb iskolai mosdókat újít fel idén társadalmi programjában a Domestos.

iskolai mosdók Domestos higiéniai oktatás higiénia kézmosás

Tovább 0
«
12
Rólunk

A program során vidéki, hátrányos helyzetű iskolák mosdóit újítja fel az Unilever és támogató partnerei. 

Tovább


Kiemelt Partnereink