A Tork fontosnak tartja a helyes kézmosás fogásainak gyermekkorban történő elsajátítását azzal a céllal, hogy kihangsúlyozza azt, hogy bizonyos betegségek teljes mértékben megelőzhetők a mindennapi kézhigiénia betartásával. Mit sem ér azonban a felvilágosító munka, ha a mosdók az iskolákban olyan állapotban vannak, hogy nem szívesen lépnek be oda a gyerekek, vagy ha szükségszerűen be is mennek, de mihamarabb szeretnének kimenni onnan. A Tork a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programhoz csatlakozva higiéniai rendszereket, kéztörlőpapír-, szappan-, és toalettpapír-adagolókat szerel fel a támogatott iskolák mosdóiba.

 

A Tork, az SCA Hygiene Products svéd multinacionális vállalat egyik globális márkája, amely közel 100 országban van jelen higiéniai papírtermékeivel. Az SCA Európa legnagyobb magán erdőtulajdonosaként kiemelt hangsúlyt fektet a fenntartható erdőgazdálkodásra, a papírral való takarékoskodásra is.

A Tork 1992 óta van jelen a magyar intézményhigiéniai piacon. Szappanadagolóink könnyen nyomható nyomógombbal rendelkeznek, így gyerekek számára is könnyű a használata. A szappan flakonok zárt rendszerűek, nem utántölthetők, ezért megóvják a felhasználót a fertőzés veszélyétől. Cseréjük gyorsan elvégezhető. Választékunkban megtalálható a folyékony, hab és spray szappan is mind normál mind érzékeny bőrre.

A Tork SmartOne™ zárható toalettpapír adagolók laponként adagolják a WC papírt, így a gyerekek nem tudnak nagy mennyiségű papírt letekerni és eldugítani a vécéket. A laponkénti adagolás másik nagy előnye, hogy akár 40%-kal is csökkentheti a papírfelhasználást, a csökkenő papírfogyasztásnak köszönhetően az iskolavezetés költségei is csökkennek. Jóval több diákot tud kiszolgálni ez a fajta adagoló, mielőtt újra kellene tölteni.

A Tork nagyszabású felmérést is készített az emberek kézmosási szokásairól. A kérdőívet 8 országban több mint nyolcezren töltötték ki. Kiderül belőle, hogy sok a fejlődés, azonban a növekvő higiéniai tudatosság ellenére a mindennapi higiénia, a rendszeres és alapos kézmosás sokak számára továbbra sem magától értetődő. Sokan egyáltalán nem használnak például szappant, vagy papírtörlőt, pedig a kezek szárazon tartása is rendkívül fontos, hiszen a nedves kéz felületén megnövekszik a baktériumok terjedésének lehetősége. A legjobb megoldás a kezek szárazra törlésére és a fertőzések terjedésének megakadályozására, ha egyszer használatos papír kéztörlőt használunk.