Minőség, takarékosság és praktikum egyaránt fontos szempont, ha építkezünk vagy felújítunk, különösen, ha gyermekekért dolgozunk.

 

Megkezdődött az átalakítás abban az öt iskolában, amelyek idén megszépülhetnek a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban. A sulikban korábban tarthatatlan állapotok uralkodtak, a diákok inkább nem használták a mellékhelyiségeket, csak hogy ne kelljen belépniük a csúnya és ijesztő helyiségekbe. Az intézmények nebulóit szeptemberben már vadonatúj vizesblokkok várják, melyekhez a melegvíztárolókat a Stiebel Eltron biztosította.

A Stiebel Eltron cég a tavalyi évben csatlakozott az Iskolamosdó Felújítási Programhoz. Energiatakarékossági díjas fali melegvíztárolók felajánlásával az idén szintén hozzájárul a hátrányos helyzetű térségek iskoláinak felújításához. Üzleti tevékenységét közös társadalmi célok mentén végzi immár 1924 óta. A kezdetben családi vállalkozásként működő cég mára több ezer főt foglalkoztató, világszerte ismert vállalattá fejlődött. Szakértelmét, tapasztalatát számos szabadalom és csúcsminőségű energiatakarékos rendszer tükrözi. A 70’-es években kezdte meg a megújuló környezeti energiát hasznosító berendezések gyártását. A Stiebel Eltron az idén ünnepli a hőszivattyúgyártás kezdetének 40. évfordulóját.

A Stiebel Eltron örömmel vett részt a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban, ahol több tucat rászoruló iskola közül került ki az az öt szerencsés suli, ahol szeptemberben vadonatúj mellékhelyiségek várják a tanulókat.

Az Iskolai Mosdófelújítás 2016-os akciójának nyertesei:

Bács-Kiskun megyében a KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola,

Heves megyében a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola Bajza József Tagiskolája,

Somogyban a Gamási Általános Iskola és a

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye.