Esztétikum és higiénia, a két legfontosabb szempont közül mindkettőre figyelt a burkolatokat szállító Zalakerámia Zrt. a mosdófelújítás során.

 

Lassan befejeződnek a felújítási munkák, a tanév kezdetekor már vadonatúj mellékhelyiségek fogadják a diákokat abban az öt iskolában, amelyek idén megszépülhetnek a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programnak köszönhetően. A sulikban körülnézve már tényleg csak az utolsó simítások hiányoznak, de már a „majdnem kész” állapotnál is látszik a különbség, az iskolák mosdóira rá sem lehet ismerni. A korábban visszataszító helységek már most is gyönyörűek, a támogatók nagyon sokat tettek azért, hogy többé ne fordulhasson elő, hogy a gyerekek inkább nem mosnak kezet, csak hogy ne kelljen belépniük az visszataszító mellékhelyiségbe. A csöpögő-köhögő csapok helyére újak kerültek, az elavult, csúnya és kopott szaniterek helyén modernek csillognak, az ajtók is mindenütt működnek, a falakon pedig a korábbi ütött-kopott burkolólapok vagy olajfesték helyett vadonatúj csempe csillog. Ezen utóbbiak a Zalakerámia Zrt. nagy múltú gyárából kerültek a felújított iskolákba.

A Zalakerámia Zrt. a csempe előállításának több száz éves hagyományát és fejlődési vonalát, az Árpád kor óta létező égetett csempe minőségi előállításának tradícióját tartja fenn Magyarországon. A vállalat több mint hatvan éves múltja teszi lehetővé a minőség és a stílus harmóniáját. A választékukban szereplő falburkolatokat, illetve bel- és kültéri padlóburkolatokat a legkülönfélébb színekben, méretekben, valamint esztétikus dekorációkkal és szegőkkel kiegészítve kínálják, melyek így termékcsaládokat alkotva minden stílusnak és ízlésvilágnak megfelelnek. Jelenleg több mint száz termékcsaládot gyártanak az otthonok minden helyiségébe, legyen szó konyháról, fürdőszobáról, teraszról vagy éppen nappaliról.

Ahogy otthonunk egyik legmeghatározóbb esztétikai elemét alkotják a különböző hangulatot varázsoló padló- és falburkolatok, úgy a felújított iskolákban is nagyon fontos részei az összképnek ezek a burkolóelemek. Amikor az átépítés kezdetekor megkérdezték a gyerekeket, hogy milyennek szeretnék látni az új mosdót, az egyik legfontosabb kívánság a szép, színes, tiszta és csillogó csempe volt. Biztos, hogy nagyon fognak örülni a látványnak, a fiúk-lányok számára kialakított tetszetős díszítéseknek, és a bizalomgerjesztő tisztaságnak.

Hazánk egyetlen kerámia burkolólap gyártója, a generációk által ismert Zalakerámia Zrt. a fejlesztésekben mindig élen járva, folyamatosan bővítette portfólióját. Mindez olyan modern termékcsaládokat eredményezett, amelyek alapja az egyediségre, kreativitásra törekvés, ahol a színek és formák ötletes variációjával szinte bármilyen hatás elérhető. A Zalakerámia Zrt. csempéket és járólapokat szállított a felújított iskolákba.

A kerámia burkolólapok előállítása a korszerű technológiákat felvonultató, összesen mintegy 6 millió négyzetméteres gyártókapacitással rendelkező két gyáregységben történik. A Nógrád megyei Romhányi gyárban kültéri padlólapokat állítanak elő, a Zala megyében található Tófeji gyárban beltéri fal- és padlóburkolatok, valamint a vásárlók talán legkedveltebb termékei, a különféle dekorációs elemek, mozaikok, szegők készülnek. A Zalakerámia Zrt. ma piacvezető szerepet tölt be Magyarországon, közel 50%-os részesedéssel.

Az Iskolai Mosdófelújítás 2016-os akciójának nyertesei:

Bács-Kiskun megyében a KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola,

Heves megyében, Szűcsiben a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola Bajza József Tagiskolája,

Somogyban a Gamási Általános Iskola és a

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye.