Szendrődi Enikő, a bútorfestéssel foglalkozó NemisKacat Látványműhely tulajdonosa, idén csatlakozott az Iskolai Mosdófelújítási Programhoz. Munkájával, ötleteivel és alapanyagaival a Gamási Általános Iskola felújításában segít majd, hogy az új mosdóhelyiségek ne csak szépek, hanem kicsit különlegesek is legyenek.

 

„Szendrődi Enikő vagyok, hobbibútorfestő. Sokgyerekes anyukaként az otthonlét időszaka alatt a bennem rejlő kreativitás kiéléseként és pénztárcakímélés okán antikolt bútort szerettem volna festeni magamnak. Ezért kezdtem el antikolási technikák után kutatni az interneten. Amikor megtaláltam Annie Sloan dekorációs festékét, a Chalk Paint™ festéket, akkor ért engem az az átütő erejű felfedezés, hogy a bútorfestés lehet végtelenül egyszerű és szórakoztató foglalatosság is egyben. Ezt az élményt szeretném átadni a hozzám betérőknek.

2014-ben nyitottam meg bútorfestéssel foglalkozó boltomat, a Nemiskacat Látványműhelyt Biatorbágyon, ahol minden megtalálható, ami ehhez kell: inspiráció, kellékek, bátorítás, tudás és egy közösség, ahol az alkotások megbecsülést kapnak.

A Nemiskacat Látványműhely egy olyan hely, ahol bárki megvalósíthatja saját bútorfestési ötleteit, akár új életteret alakít ki, akár a nagyi rég porosodó bútorát festi át, csak bátran ecsetet kell ragadni és lehet is festeni!

Háromgyermekes anyukaként tudom, hogy milyen fontos, hogy a gyerekek színes, inspiráló környezetben nőjenek fel, ahol a kreativitásukak nem szabnak határt. Ezt a lakberendezéssel, a körülöttünk lévő környezet színeivel és dekorálásával nagy mértékben befolyásolni tudjuk. Éppen ezért is hihetetlen öröm számomra, hogy idén én is, mint az Annie Sloan festékek magyarországi forgalmazója támogathatom a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programot, és egy kicsit hozzájárulhatok ahhoz, hogy a Gamási Általános Iskolában a gyerekek egy színes, bohókás és inspiráló környezetben tölthessék el az iskolai idejüket.

A tervünk, hogy a mosdók ajtajait fogjuk befesteni, de készülünk egy apró meglepetéssel is, remélem a gyerekek fognak neki örülni. Már nagyon várjuk a közös munkát, a Nők Lapja Café Csapatával karöltve fogjuk kivitelezni a festést, reméljük a végeredménnyel elégedettek lesznek a gyerekek.”