A Waberer’s és az Unilever között nem csupán egy szoros üzleti kapcsolat vette kezdetét azzal, hogy 2017 óta a logisztikai cég látja el az Unilever teljes körű logisztikai tevékenységét Magyarországon, hanem egy karitatív célú együttműködés is született, amelynek legfőbb haszonélvezői a gyerekek. Ettől az évtől kezdve ugyanis a társadalmi ügyek melletti elkötelezettségéről ismert Waberer’s részt vesz az Iskolamosdó Felújítási Programban is, és ingyen szállítja a felújítási munkákhoz szükséges építőanyagot a pályázatot megnyerő iskoláknak.

 

Az Unilever Magyarország Kft.  három évvel ezelőtt hirdette meg először azt a népszerű és sikeres támogatási programját, amellyel hátrányos helyzetű vidéki általános iskolák higiéniai körülményein igyekszik javítani. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma együttműködésével megvalósult Iskolamosdó Felújítási Program során nem csupán az Unilever Domestos kampányából befolyó összegek,  hanem számos nagyvállalat felajánlásai és adományai is hozzásegítenek minden évben több tanintézményt ahhoz, hogy teljesen felújíthassák elavult és régi mosdóhelyiségeiket, és ezzel modern, tiszta és kellemes tisztálkodási körülményeket teremthessenek a kisdiákoknak. Az Unilever stratégiai szintű partnereként 2017-ben a Waberer’s is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, és felajánlotta, hogy ebben az évben ingyen szállítja a felújítási munkákhoz szükséges építőanyagokat az iskolákhoz.

A Waberer’s cégcsoport életében nem ez az első alkalom, hogy önkéntes munkával gyermekeken segítenek. A vállalat támogatáspolitikájában évek óta nagy hangsúlyt kap, hogy támogassák a szociálisan rászoruló embereket, és külön figyelmet fordítanak rá, hogy ezen belül minden lehetséges eszközzel enyhítsék a hátrányos helyzetű, súlyos problémáktól szenvedő gyermekek nehézségeit. Számos nagyvonalú adomány juthatott már így el a gyermekekhez: például a Waberer’s vásárolta meg a Magyar Gyermekmentő Szolgálat számára az ország legmondernebb mentőautóját, és a Lionok Alapítványnak is ez a szállítmányozó cég fuvarozza térítésmentesen a hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek számára összegyűjtött ruhákat, játékokat és egyéb adományokat. A Waberer’s emellett egy nőgyógyászati rákszűrő kamion karbantartási és fenntartási költségeit is magára vállalta, és saját alapítású ösztöndíjával segíti a tehetséges, de szociálisan hátrányos helyzetből induló gyermekek oktatását. Ezen kívül részt vesz a Kézenfogva Alapítvány országos közvéleményformáló rendezvénysorozatainak támogatásában, és saját ösztöndíjjal patronálja budapesti és győri egyetemeken a magyar logisztikai-, közlekedésmérnöki- és szállítmányozási felsőoktatást is.