A jelenlegi vírusokkal teli időszakra való tekintettel sok forrásból hallhatjuk, hogy mennyire fontos az alapvető higiéniai utasítások betartása. A kézmosáson kívül, nem elhanyagolható a digitális eszközeink megfelelő fertőtlenítése sem. Ehhez hoztunk számotokra egy két hasznos tippet és ezáltal fény derülhet arra is, hogy eddig mindent megtettünk-e az elővigyázatosság érdekében.

 

Napjainkban higiéniai kutatások sokasága épült már a digitális eszközök fertőtlenítése köré, melyek kimutatták, hogy egy elektronikai eszközön akár tízszer annyi baktérium is megtelepedhet, mint egy WC ülőke felületén. Ezek a kórokozók megjelenhetnek a mobiltelefonokon, tableteken és akár billentyűzetünkön és érintőképernyős laptopunkon is. A félelmünknél, hogy eszközeinkben kárt teszünk a helytelen fertőtlenítési technikával, erősebbnek kell most lennie a tudatos tenni akarásnak, ebben nyújtunk most egy kis segítséget Nektek.
Egy átlagos napon rengeteg olyan felülettel érintkezünk, amelyen a vírusok és baktériumok akár több napig is életképesek lehetnek. Ezután legtöbbször automatikusan a kezünk ügyében lévő telefonunkhoz nyúlunk, és gondolkodás nélkül az arcunkhoz emeljük azt. Így az otthoni gyakori kézmosások ellenére is kitehetjük a szervezetünket fertőzésveszélynek. A telefonok tekintetében, fontos szempont a megfelelő fertőtlenítő eszköz kiválasztása, hiszen ha nem körültekintően választunk kárt is tehetünk a készülékünkben. Ha nincsenek speciális termékeink otthon, abban az esetben egy mikroszálas törlőkendő szappanos vizes átitatása is hatásos lehet. A legcélravezetőbb megoldás viszont a fertőtlenítős törlőkendő használata lehet, olyan mint a Domestos higiénikus törlőkenője amelyet méretéből adódóan bárhová magunkkal is vihetünk.
Speciális megoldások terén sincsen hiány, az UV lámpás fertőtlenítés kiemelkedő lehet, hiszen ez a technika elpusztítja a baktériumok 99%-át. 


A helyes lépések a fertőtlenítés során pedig a következők: 

1. A tisztítás előtt kapcsoljuk ki elektronikus készülékünket, és győződjünk meg róla hogy nem csatlakozik közvetlenül áramforráshoz. 
2. Ezután keverjük össze a fent felsoroltak közül kiválasztott anyagot a vízzel. 
3. A mikroszálas kendőt áztassuk a folyadékba, majd alaposan csavarjuk ki belőle a felesleget. 
4. Törüljük át vele a fertőtleníteni kívánt eszközünk felületét, ügyelve arra hogy ne áztassuk el. 
5. Egy tiszta, száraz kendővel törüljük át az immár használatra kész digitális eszközt.