Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minden második lány sminkel már az általános iskolákban

A sminkelés és a szépségápolás kényes kérdés az általános iskolában, hiszen sok helyen nem tartják helyesnek, ha egy kamaszodó lány a tanulás helyett inkább azzal törődik, hogy a külsejét csinosítsa. Pedig ezeknek a dolgoknak a fortélyát éppen olyan fontos megtanulni és gyakorolni, mint a matematikát vagy az idegen nyelvet, hiszen a felnőtt életben ennek a tudásnak is nagy hasznát veszi majd a gyermek! Persze a mértéket ilyenkor sem árt megtartani!

sminkelés az iskolában higiéniai nevelés

Tovább 0

Így tanítsd takarítani a gyermeked

Téged is kimerít, hogy folyton a gyerekek után takarítasz? Vond be már kicsi korukban őket ebbe a munkába, és néhány év múlva élvezd ennek a gyümölcseit: akkor már maguktól és örömmel fognak rendet tartani a környezetükben. Íme három tipp arra, hogy ezt elérd.

Tovább 0

Lehet, hogy eddig rosszul mostad a fogad…

Egy év eleji kutatás szerint a magyarok elég jók fogmosásban, hiszen több mint kilencven százalékuk rendszeresen a kezébe veszi a fogkefét, és közülük is a legtöbben naponta legalább egyszer, vagy kétszer alaposan megtisztítja a fogait. De vajon tudják-e, hogyan mikor kell fogat mosni, és van-e ötletük arra, mivel vegyék rá makacskodó csemetéiket a fogmosásra?

higiénia iskolamosdófelújítás helyes fogmosás

Tovább 0

Trükkök, amikkel ráveheted a gyereked a kézmosásra

A rendszeres kézmosás akár a felére is csökkentheti a megbetegedések gyakoriságát a gyerekeknél, akik persze pici korukban ezt a nyomós érvet még nem igazán értékelik. Annál nagyobb hatással van rájuk, ha a kézmosást örömtelivé és vidámmá varázsoljuk számukra.

kézmosás higiéniai nevelés iskolamosdó felújítási program

Tovább 0

Így motiváld a gyermeked a higiéniára!

Egy idén februárban készült átfogó felmérés szerint a magyar gyerekek háromnegyede minden nap egyszer, 19 százalékuk pedig naponta többször is tisztálkodik, 8 százalékuk pedig hetente csak 3-5 alkalommal zuhanyzik vagy fürdik le. A beszámoló kitér arra is, hogy időnként, évente néhány alkalommal még a "legtisztább" gyerek is megpróbálja elkerülni a tisztálkodás procedúráját. Vajon hogyan motiválhatjuk őket, hogy egy fárasztó iskolanap után, vagy éppen hétfő reggel a kedvetlenség és a kényelemszeretet ellenére is elmenjenek mosakodni?

higiéniai nevelés szülőknek higiéniai tippek Iskolamosdó felújítasi program

Tovább 0

Így tanítsd a kisdiákokat a higiéniára - 10 tipp iskoláknak

A lelkiismeretes tanítók mindent elkövetnek azért, hogy hivatásuknak megfelelve a legjobbra neveljék a kisdiákokat - legyen szó akár az iskolai tantárgyakról, akár a hétköznapi élet szokásairól. Az alábbi tippek abban segíthetnek az iskoláknak, hogyan tehetnek még többet azért, hogy a gyerekek a leghamarabb elsajátítsák a higiénia alapszabályait.

iskolai higiéniai nevelés domestos iskolamosdofelújítási program játékos tisztálkodás

Tovább 0

Tiszta a kezed? – Többnyire igen!

Kijött a Domestos friss felmérése a magyar családok higiéniás szokásairól

Nagyon érdekes kutatási eredmények láttak napvilágot a közelmúltban a magyar lakosság - elsősorban a gyermekek és szülők - higiéniai szokásaival kapcsolatban. A Kutatópont.hu és a Domestos együttműködésével 2018 februárjának első két hetében elvégzett felmérés szerint óriási hatással van a szülői és nagyszülői példa az óvodás- és iskoláskorú gyermekre, akik a szüleik után legjobban a tanító- és óvónénikre hallgatnak kézmosási és tisztálkodási ügyekben.

higiéniai szokások iskolamosdófelújítási program kézmosás

Tovább 0

MIÉRT FONTOS A DOMESTOS ISKOLAMOSDÓ FELÚJÍTÁSI PROGRAM?

Idén már negyedik évébe lépett a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program, de minden szeptemberben nagy az izgalom, amikor meglátják a gyerekek a felújított mosdóhelyiségeket. Nemrég ellátogattunk egy tavaly felújított iskolába, nézzétek meg, hogy hogyan örültek a gyerekek az új mosdóknak és hogy miért is olyan fontos ez a program!

Tovább 0

Világszerte 25 millió embernek lesznek jobb higiéniás körülményei

A személyes higiénia alapjait a családban sajátítjuk el gyermekként, később viszont az óvodában, iskolában tapasztaltak is hatnak a higiénés szokásainkra. Gondolta volna, hogy a mosdóhelyiségek állapota is hatással van a higiénés szokásainkra? Egy közelmúltban, általános iskolákban végzett reprezentatív kutatás* kimutatta, hogyha a mosdóblokk rossz állapotban van, a többség a kézmosás elhagyása mellett dönt! Emiatt kiemelten fontos, hogy biztosítva legyenek a megfelelő körülmények az iskolákban, óvodákban. Ez segít a betegségek megelőzésben, a vírusok terjedésének megállításában is.

iskolai mosdófelújítás iskolai higiénia mosdófelújítás

Tovább 0

2016-ban is tegyünk együtt az iskolai mosdók higiéniájáért!

Idén ismét elindult a Domestos jóvoltából az Iskolai mosdófelújítási program, melynek keretében hátrányos helyzetű általános iskolák vizesblokkjai szépülhetnek, újulhatnak meg. Idén tíz, előzetesen és rászorultsági alapon kiválasztott iskola közül lehet a legszimpatikusabbra szavazni a domestos.hu oldalán. Emellett pedig Domestos termékek vásárlásával segíthetjük, hogy minél több iskola újulhasson meg. Részletek itt.

Szavazzon Ön is a kedvenc kisiskolájára, segítsen a gyerekeknek voksával, hogy szeptembertől már szebb, tisztább, felújított mosdóhelyiségeket használhassanak!

Tovább 0
Rólunk

A program során vidéki, hátrányos helyzetű iskolák mosdóit újítja fel az Unilever és támogató partnerei. 

Tovább


Kiemelt Partnereink