Segítsen kiválasztani az ötödiket, szavazzon az Indexen!

A nyári szünetben iskolai mosdókat újítanak fel abban a társadalmi felelősségvállalás programban, amit az Unilever Magyarország Kft. a Klebelsberg Intézményfenntartóval közösen valósít meg. A tisztítószergyártó fontosnak tartja, hogy felhívja a pedagógusok és a szülők figyelmét az illemhelyek, különösen az iskolai illemhelyek tisztán tartásának fontosságára. Ezért az Unilever vállalta, hogy: a 2015. március 1. és május 31. között minden, Magyarországon eladott Domestos után 5 forintot a leghátrányosabb helyzetű térségekben található általános iskolai mosdók felújítására fordít.

mosdófelújítási program iskolai mosdó mosdó felújítás KLIK Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Domestos Unilever fertőtlenítés tisztítószer  higiénia  általános iskola szavazás

 

Az akciót az együttműködő partnerek tervei szerint minden évben megvalósítják, az idén összegyűjtött adomány összegéből négy iskola mosdóinak felújítására biztosan lesz lehetőség. A nyertes intézményeket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) közreműködésével választották ki az együttműködő partnerek.

Az állapotfelméréseket követően idén
a Baksai Általános Iskola,
a Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola,
a Szentpéterúri Általános Iskola,
a Szomori Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola,
diákjai és tanárai az új tanévben már biztosan örülhetnek a felújított, tiszta iskolai mellékhelyiségeknek.

A felújítási munkálatok hamarosan el is kezdődnek az iskolákban. Ebben az Unilever számára jelentős segítséget nyújtanak szakértő partnerei, melyek felajánlásainak hála a program már idén is széles körben valósulhat meg.

Az akció során a vásárlók jóvoltából a vártnál is nagyobb támogatási összeg gyűlt össze, így plusz egy iskola mosdóinak felújítására lesz lehetőség az idei programban. A szerencsés ötödik iskolát az Index olvasói választhatják ki a KLIK által felújításra kijelölt intézmények közül.

A négy kiválasztott iskola, melyekre az olvasók júniusban szavazhatnak:
a Csóri Mátyás Király Általános Iskola,
a Körömi IV. Béla Általános Iskola,
a Maroslelei Általános Iskola,
a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Révay György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon.

A felújítási akciót a kezdeményezők évente megismétlik, így a szavazásnak nem lesznek vesztesei, csak nyertese.

A szavazásra bocsátott iskolák hétfőtől folyamatosan bemutatkoznak oldalunkon. Támogassa szavazatával a legszimpatikusabb iskolát, hogy tanáraik és diákjaik az új tanévben higiénikus, tiszta, új mosdóknak örülhessenek.