WC-válaszfalakkal, fülkerendszerekkel és papíradagolókkal járult hozzá a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programhoz a B&K Kft., akik immáron másodszor álltak a kezdeményezés mellé. A közösségi mosdók területén tevékenykedő vállalat már több mint két évtizede van a piacon és segíti környezetének fejlődését, fejlesztését.

Domestos Iskolamosdó Felújítási Program 2019 B&K  Közösségi mosdók szakértője másodszorra támogatta a Mosdófelújítást

 

A B&K kínálatában számos olyan eszköz és berendezés helyet kapott, amiket a fokozott igénybevétel tűrésére fejlesztettek ki. Portfóliójukban például megtalálhatók az autópályák pihenőhelyein található WC épületek rozsdamentes, „vandál biztos” berendezései és a mozgáskorlátozott emberek által is használható, Magyar Termék Nagydíjas automatikus működésű köztéri illemhelyek is. Az Iskolamosdó Felújítási programba WC-válaszfalak, zuhany- és öltözőfülkék kialakítására alkalmas műgyanta, melamin vagy szendvicspanel anyagokból épített fülkerendszerekkel, illetve WC- és kéztörlő papír adagolókkal „szálltak be”, melyek elengedhetetlen kiegészítők egy jól felszerelt iskolai mosdó esetén.

„Iskolák és más közintézmények számára is gyártunk és forgalmazunk speciális termékeket. Ilyenek például a kimondottan gyerekekhez méretezett, az önálló használatot megkönnyítő ivókút fejjel ellátott, fali vagy álló kivitelű rozsdamentes ivókutak, de akár említhetjük az akadálymentesített vizesblokkok kiépítéséhez szükséges mosdókat, WC-ket, kapaszkodókat is. Utóbbira egyébként kiemelt igény is mutatkozott, mivel az idei három nyertes pályázó intézmény egyikébe, a Pécsi Éltes EGYMI Ökoiskolába speciális igényű, szellemi és testi fogyatékossággal bíró gyerekek is járnak.” - mondta el Varga Gábor, a B&K marketing menedzsere.

A közösségi mosdók szakértője igazi öreg motorosnak számít a társadalmi felelősségvállalás területén: „Cégünk hosszú évek óta részt vállal közvetlen környezetünk szebbé és élhetőbbé tételében. Mindig adódnak olyan megoldandó feladatok, amelyek társadalmi felelősségvállalások nélkül nehezen vagy egyáltalán nem oldódnának meg, ehhez kívánunk a lehetőségeinkhez mérten továbbiakban is hozzájárulni.” - tette hozzá Kugel György ügyvezető igazgató, a B&K Kft. közösségi szemléletével kapcsolatban.

Domestos Iskolamosdó Felújítási Program 2019 B&K  Közösségi mosdók szakértője másodszorra támogatta a Mosdófelújítást

Domestos Iskolamosdó Felújítási Program 2019 B&K  Közösségi mosdók szakértője másodszorra támogatta a Mosdófelújítást

Ez a szemlélet tetteikben is megmutatkozik: 2019. novemberében monori őshonos fák ültetésével fogják fásítani cégük telephelyét és csatlakoztak a Monori Városszépítő Csoport faültetési programjához is. Szoros kapcsolatot ápolnak a Monor Hegyessy Lions Clubbal, a Monor Környéki Strázsa Borrenddel, a Monori Lokálpatrióta Egylettel és a Monori Városszépítő Csoporttal, részt vesznek a Monori Pincefalu karbantartásában és az ott szervezett jótékonysági eseményeken, turista utat festettek, körforgalmat dekoráltak, fő szervezői és mozgatói voltak a Monori Bortárs Filmfesztiválnak, a Lions Clubon keresztül rászoruló középiskolás diákokat támogattak, csatlakoztak a „Zongorát a Városnak” projekthez és tombola ajándékokkal támogatták a civil szervezetek rendezvényeit.

A B&K már rutinos az iskolák, bölcsődék és óvodák támogatásában is helyi szinten, így nem volt kérdés, hogy van helyük a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban is.