Vadonatúj mellékhelyiségekkel köszöntötte az új tanévet idén öt hátrányos helyzetű iskola a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program jóvoltából. A tanévnyitóra mind az öt szerencsés iskola mosdója elkészült, a KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolájában szeptember 29-én került sor a hivatalos átadó ünnepségre.

 

Az iskola igazgatónője köszöntötte legelsőként a jelenlévőket, beszédében pedig külön megköszönte a kivitelező cég, a Market munkatársainak áldozatos munkáját, kiemelve Becsei Bernadettet, a Market Épületszerviz Kft. kivitelezési műszaki előkészítő mérnökét, virággal megköszönve a munkáját és segítségét.

Az átadón az iskola vezetője és a kistelepülés polgármestere mellett jelen volt és beszédet mondott Font Sándor a Fidesz országgyűlési képviselője is:

,,Ma már nyugodtan mondhatjuk, hogy a mosdóhelyiség egy olyan igényes kultúrkörnyezetet kíván maga után hagyni, ahová ha valaki betér, úgy érezze, itt adnak a rendre, és megfelelően tartják rendben a helyiséget. Sok olyan projekten veszünk részt, ahol nagy támogató, akár egy multinacionális cég áldoz a projektre, és sokszor fel sem merül, hogy ez az egyszerű beruházás mindenkinek öröm. Annak a minőségnek, ami a beruházással megvalósul, annak megtartása, megőrzése az igazi feladat, így a gyereken a világ szeme, az ő dolguk, hogy megőrizzék azt, amit most átadunk. Sok sikert kívánok hozzá, vigyázzatok rá!”

Ehhez csatlakozva beszédet mondott Aranyi László, a programot kezdeményező cég, az Unilever Magyarország Kft. kategóriamenedzsere:

„Köszöntök mindenkit az Unilever nevében. Nem tudom mennyire ismerik a céget, bár multinacionális vállalat vagyunk, mi szeretjük inkább magunkat helyi nagyvállalatnak hívni a multi helyett. Az Unilevernek csak Magyarországon 3 gyára van, a Domestost gyártó üzem Nyírbátorban van, ami 26 országba gyárt termékeket. A Domestos Iskolamosdó Felújítási Program idén a második évébe lépett és a nagy sikerre való tekintettel jövőre is folytatni kívánjuk. Nekünk fontos, hogy el tudunk jutni kis településekre, hogy a közösség örömére, helyben tudunk beruházásokat végrehajtani. Szintén fontosnak tartjuk a higiéniára való nevelést, amit gyermekkorban kell elkezdeni. Erre is remek lehetőség ez a program. A gyerekeknek gratulálok az új mosdókhoz, használjátok egészséggel!”

A program során a kivitelezési munkákat teljes egészében megvalósító támogató cég, a Market nevében Pálffy Zsolt, a Market Épületszerviz Kft. ügyvezető igazgatója is szólt néhány szót:

,,A Market az egyik legnagyobb magasépítő cég Magyarországon, az ország minden zugában építünk. Így kerültünk ebbe a programba is. Örömünkre szolgált, hogy megkerestek minket az Iskolamosdó Felújítási Programmal. Szeretünk segíteni, azt valljuk, hogy a legfőbb értékünk az ember. Ha ez nem így lenne, mi magunk se jutottunk volna el idáig. Azért szerettünk volna erre az átadóra is eljönni személyesen, hogy ne csak a távolból kövessük a programot és az eredményeket, hanem az arcokat is lássuk. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki ebben részt vett és segítette a felújítást, a kollégáknak, a beszerzőknek is. A gyerekeket arra szeretném kérni, hogy amikor az új mosdókba bemennek, ne csak a wc-ket, a csempéket lássák, hanem a létrejötte mögötti szándékot, összefogást, amiben nagyon sok ember részt vett.

A gyerekek műsorral kedveskedtek a jelen lévő támogatóknak, akiknek jóvoltából az idei tanév igényesen kialakított, higiénikus környezetben indulhatott el. A felnőttek pedig az átadó után különleges tortával köszöntötték a résztvevőket: