A Market elhivatottsága - „Építeni szeretünk” - mára igazi védjeggyé vált. Ha pedig gyermekekért dolgozhatnak, a projekt kiemelten fontos számukra.

 

Ősszel már tiszta és higiénikus körülmények közé térnek vissza a diákok a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban nyertes hátrányos helyzetű sulikban. Az, hogy összesen öt iskola vizesblokkjai is megszépülhetnek, a Market Építő Zrt.- nek is köszönhető, akik az összes intézmény felújítási munkái mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézményének mosdó felújítását teljes egészében magukra vállalták.

A Market Építő Zrt. 20 éve működő, magyar tulajdonú építőipari vállalat, az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású, professzionális magasépítő Magyarországon. Évente közel 50 beruházást valósítanak meg, melyek legnagyobb részét ipari, logisztikai létesítmények, irodaházak, közintézmények és szállodák, valamint kereskedelmi célú ingatlanok és sportlétesítmények teszik ki.

A cég már megalakulásakor azt tűzte ki célul, hogy nyugalmat, pontosságot és biztonságot jelentsen megrendelői számára. Többször is elnyerték a Budapesti Építészeti Nívódíjat és az Építőipari Nívódíjat. Az elmúlt két évtizedben mintegy 600 létesítmény építőjeként jegyezhetjük őket, nekik köszönhető többek között az FTC Stadion, az Árkád Bevásárlóközpont és a Budapesti Kommunikációs Főiskola mai épülete is. A dinamikus, irányított, folyamatos fejlődés mellett fontosnak tartják a szakmai színvonal megőrzését, a környezetünkért való tudatos felelősségvállalást, valamint a munkavédelmi szabályok szigorú betartását.

A Market Zrt. építeni szeret, ennek megfelelően a hátrányos helyzetű iskolák mosdóiban folyó építészeti munkák elvégzése az ő feladatuk. Suga János, a Market Építő Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program sajtótájékoztatóján elmondta, örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez.

 „Mi a Marketnél építeni szeretünk és hiszünk abban, hogy amit építünk az hatással van az emberek életére, gondolkodására, arra a képre, ahogyan környezetünket vagy a világot látják. Éppen ezért csatlakoztunk idén a Domestos által életre hívott programhoz, amelyben kistelepüléseken lévő kis iskolák mosdóit újítjuk fel, építjük át úgy, ahogy az a modern kor minden elvárásának megfelel. Úgy gondoljuk, hogy egy felújított és igényes környezetben sokkal könnyebb a kisiskolások, gyerekek higiéniai nevelése. Hiszen egy leromlott állapotú mosdóblokkot sokkal nehezebb tisztán tartani és sokkal nehezebb megkövetelni a tisztán tartását is. Így ez a program befektetéssé, sok generáció nevelési eszközévé válhat.” - mondta Suga János - „Tudjuk, hogy a felajánlott szakmai segítségünk és munkánk a legjobb módon hasznosul. Nem csak azért, mert olyan professzionális vállalatokkal dolgozunk együtt, akikkel a nagyberuházások esetén, hatalmas épületek építésénél is kiválóan működünk együtt, hanem azért is, mert ennek a programnak biztosított a társadalmi háttere is. Négy iskolában partnerként végezzük a felújításokat, az ötödiket pedig teljesen önállóan fogjuk felújítani.”