Minőség, környezettudatosság és esztétika egyaránt fontos szempont, ha építkezünk vagy felújítunk, különösen, ha gyermekekért dolgozunk.

 

Megkezdődött az átalakítás abban az öt iskolában, amely idén megszépülhet a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban. A sulikban korábban tarthatatlan állapotok uralkodtak, a diákok inkább nem használták a mellékhelyiségeket, csak hogy ne kelljen belépniük a csúnya és ijesztő mosdókba. Az intézmények nebulóit szeptemberben már vadonatúj vizesblokkok várják, melyekhez a kitöltő és festékanyagokat a program támogatója, a PPG Trilak Kft. biztosította.

 A PPG Trilak története sokszor tíz évre nyúlik vissza, hiszen folyamatos átalakításokkal ugyan, de a századelő óta működik, ősét Izsák József lakkfesték készítő üzeme jelentette. A PPG Trilak ma a világ vezető festékipari konszernjének, az amerikai tulajdonú PPG cégcsoportnak a tagja, Magyarország piacvezető festékgyára. Céljuk és küldetésük, hogy felhasználóbarát termékeikkel előremutató, minőségi megoldásokat kínáljanak vásárlóiknak, valamint hogy divatot és stílust teremtve hatékony megoldásokat nyújtsanak a szakembereknek.

 

Az előremutató fejlesztések, a stílusteremtés és a minőség mellett a PPG Trilak számára fontos, hogy lehetőségeihez mérten segítse a rászorulókat. Ennek a fontos küldetésnek köszönhetően az elmúlt években a cég több ezer liter festékkel támogatott közintézményeket, iskolákat, óvodákat és alapítványokat országszerte. A közintézmények támogatása mellett a PPG Trilak aktív szerepet vállal a városok színesebbé tételét megcélzó projektekben is, az elmúlt években számos budapesti belvárosi tűzfal újulhatott meg a segítségükkel. A PPG Trilak további elkötelezettségét mutatja a festő utánpótlásban vállalt aktív szerepe.  A cég évek óta a Szakma Kiváló Tanulója Országos verseny főszponzora, valamint nemzetközi szakember versenyek részvevőinek állandó támogatója.

 A PPG Trilak örömmel vett részt az Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban, ahol több tucat rászoruló iskola közül került ki az az öt szerencsés suli, ahol szeptemberben vadonatúj mellékhelyiségek várják a tanulókat.

 Az Iskolai Mosdófelújítás 2016-os akciójának nyertesei:

Bács-Kiskun megyében a KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola,

Heves megyében a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola Bajza József Tagiskolája,

Somogyban a Gamási Általános Iskola és a

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye.