Egy építkezés vagy felújítás során néha a kevésbé látványos dolgok a legfontosabbak, a gyerekek pedig ebből is a legjobbat érdemlik.
 

 

Már javában folynak a felújítási munkák abban az öt iskolában, amelyek idén megszépülhetnek a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programnak köszönhetően. A hátrányos helyzetű sulik vizesblokkjaiban szeptemberben már vadonatúj berendezések várják a nebulókat. A felújításhoz szükséges, kiváló minőségű alapozó, kötő- és ragasztóanyagokat a programot támogató Mapei Kft. biztosította.

 

A Mapei Kft. az építőipari segédanyag gyártás és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. Az 1937-ben Milánóban alapított MAPEI, amelynek leányvállalataként működik a hazai cég, ma világelső különböző típusú padló- és falburkolatokhoz való ragasztók és kiegészítő termékek gyártásában, továbbá falfelületek védő- és dekorációs bevonatai előállításában. A cég termékkínálatában megtalálhatóak a lakásfelújításhoz, otthonok kivitelezéséhez szükséges ragasztók, fugázók, vízszigetelési termékek, festékek, hőszigetelési rendszerek, de az óriás beruházásokhoz szükséges speciális termékek is. A Mapei alapanyagai hozzájárulnak életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortérzetének és biztonságának javításához is.

Lehet, hogy sokan nem is tudják pontosan, hogy melyek is a Mapei Kft. gépsorain készülő alapanyagok és kiegészítők, pedig szinte mindenhol megtalálhatóak az otthonunkban, a padló alatt, a betonpillérekben és a történelmi épületek homlokzatain is. Gyakran szinte láthatatlanok és a laikus szeme elől rejtve maradnak, ugyanakkor nélkülük más fontos épületi elemek nem állnának össze stabilan teljes egésszé. A Mapei termékei nem csak megbízhatóak és sokoldalúak, de esztétikusak és környezetbarát összetételűek is. Mindent egybevéve arra buzdítják a szakembereket, tervezőket és dizájnereket, hogy egyre szebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.

A Mapei Kft. közel 2 milliói forint értékű alapanyaggal járult hozzá a hátrányos helyzetű iskolákat segítő Domestos Iskolamosdó Felújítási Programhoz. A csemperagasztókat, fugázókat, vízszigeteléseket, tömítő profilokat, aljzatokat és a hozzájuk tartozó szakértelmet kapják tőlük a gyerekek. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója nagyon fontosnak tartja a társadalmi segítségnyújtást:

 

„Ahhoz, hogy kapj valamit, adnod is kell. Abból, amit mi kapunk a társadalomtól, szeretnénk - amennyit tudunk – visszaadni. Amikor csak tehetjük, csatlakozunk a jótékonysági programokhoz, sőt, nagyon sokszor szervezünk mi is hasonlóakat. Keressük azokat a lehetőségeket, ahol azzal segíthetünk, amihez értünk: kiváló minőségű építészeti alapanyagokkal és a hozzájuk tartozó szakértelemmel. Az Iskolamosdó Felújítási Programban szigetelésre, ragasztásra, alapozásra van szükség, ebben pedig a legjobbat tudjuk nyújtani, így a legnagyobb örömmel csatlakoztunk. Az, hogy gyerekeknek segíthetünk, még fontosabbá teszi a projektet. ” – hallottuk Markovich Bélától a Program sajtótájékoztatóján – „ Magam is sok iskolában jártam már és láttam, hogy néhol milyen rossz körülmények között tanulnak a gyerekek. Ha ezzel a kis segítséggel legalább a higiéniai körülményeket jobbá tehetjük, óriási lépést tettünk a megoldás felé. Nekem is van három gyermekem, így átérzem azt, hogy mennyire fontos, hogy az ő életüket szebbé és jobbá tudjuk tenni.”