Tudta, hogy amikor az elmúlt néhány hónapban Domestos terméket használva kitakarította a lakását, vagy megtisztította a fürdőkádat, esetleg kifehérítette a ruháit, nemcsak a saját környezetét tette szebbé, hanem a hátrányos helyzetű gyerekek új mosdójának építéséhez is hozzájárult?

 

Egy felmérés szerint a gyerekek jelentős része nem használja az iskolai mosdókat, mert visszataszítónak találja őket. A kisdiákok tisztában vannak vele, hogy a torna utáni tisztálkodás és a rendszeres kézmosás fontos és elengedhetetlen, de inkább elbliccelik, csak ne kelljen belépniük az omladozó vakolat, repedezett mosdókagylók és a vízköves csapok birodalmába. A színvonalas oktatáshoz megfelelő környezetre van szükség, amelynek kiemelten fontos része a kényelmes, modern és tiszta mellékhelyiség. Gondoljunk csak bele: nehéz úgy figyelni az órán, ha közben szomjasak vagyunk, de nem merünk eleget inni, nehogy használni kelljen a mosdót, vagy összeszedtünk valamilyen ronda fertőzést a kézmosás elmaradása miatt.

Ha körülnézünk, sok nehéz helyzetű, hétköznapi problémákkal küzdő iskolát találunk Magyarországon, minden nehézséget egyik napról a másikra viszont megoldani szinte lehetetlen. A Domestos vásárlók azonban most ismét sokat tettek azért, hogy a megfelelő higiéniás körülmények egyre több gyerek számára biztosítva legyenek az iskolában. Az Domestos Iskolamosdó Felújítási Program támogatásának köszönhetően öt hátrányos helyzetű iskolában ősszel már tiszta és higiénikus körülmények közé, vadonatúj és csodaszép mellékhelyiségekbe térnek vissza a diákok. Immár második éve három hónapon keresztül minden Magyarországon, kiskereskedelmi forgalomban értékesített Domestos termék után 5 forint az akciónak jutott és a vásárlásoknak köszönhetően pedig összesen 13 637 635 forint gyűlt össze. A befolyt összegnek és a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program támogatóinak köszönhetően már meg is kezdődött az átalakítás az iskolákban.

A Market Zrt. a program főtámogatójaként vállalta mind az öt kiválasztott iskola mosdóhelyiségei építészeti munkáinak elvégzését. A 20 éve működő, magyar tulajdonú építőipari vállalat, az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású professzionális magasépítő Magyarországon. A Market Építő Zrt. örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Mapei Kft. közel 2 millió forint értékű alapanyaggal járult hozzá a hátrányos helyzetű iskolákat segítő Domestos Iskolamosdó Felújítási Programhoz. Csemperagasztókat, fugázókat, vízszigeteléseket, tömítő profilokat, aljzatokat és a hozzájuk tartozó szakértelmet kapják tőlük a gyerekek. A Mapei Kft. gépsorain készülő termékek szinte láthatatlanok és a laikus szeme elől rejtve maradnak, ugyanakkor nélkülük más fontos épületi elemek nem állnának össze stabilan teljes egésszé.

A Geberit konszern Európa piacvezető épületgépészeti vállalata, termékei között megtalálható minden, amire az épületgépészethez és a vizes helyiségekhez kapcsolódó munkákhoz szükség van. A Geberit nagyon fontosnak tartotta, hogy technológiáival és termékeivel segítse a programban megújuló intézményeket.

A Domestos Iskolamosdó Felújítási Programhoz szükséges csempék és padlólapok a Zalakerámia Zrt. gyáraiból kerülnek az iskolákba. A Zalakerámia tradicionális kerámia burkolólap márka, amely évről-évre a fejlesztésekben élen járva, folyamatosan bővítette portfólióját, melynek alapja az egyediségre, kreativitásra törekvés, ahol a színek és formák ötletes variációjával bármilyen hatás elérhető.

A PPG Trilak is örömmel vett részt az Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban. A cég Magyarország piacvezető festékgyára, küldetésük, hogy felhasználóbarát termékeikkel előremutató, minőségi megoldásokat kínáljanak vásárlóiknak és most a megújuló iskoláknak is.

Az idén fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Stiebel Eltron cég a tavalyi évben csatlakozott az Iskolamosdó Felújítási Programhoz. Energiatakarékossági díjas fali melegvíztárolók felajánlásával idén szintén hozzájárul a hátrányos helyzetű térségek iskoláinak felújításához. A kezdetben családi vállalkozásként működő cég mára több ezer főt foglalkoztató, világszerte ismert vállalattá fejlődött. Szakértelmét, tapasztalatát számos szabadalom és csúcsminőségű energiatakarékos rendszer tükrözi.

A megújuló sulik vadonatúj mosdóit a Sanex-Pro Kft, egy közel 20 éve alakult magyar vállalkozás ajánlotta fel, amely elsősorban mosdókat, zuhanytálcákat, szaniter termékeket gyárt a legmodernebb technológiák alkalmazásával.

A Tork a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programhoz csatlakozva higiéniai rendszereket, kéztörlőpapír-, szappan-, és toalettpapír-adagolókat szerel fel a támogatott iskolák mosdóiba. A Tork, az SCA Hygiene Products svéd multinacionális vállalat egyik globális márkája, mely közel 100 országban van jelen higiéniai papírtermékeivel, 1992 óta része a magyarországi hiéniai piacnak is. A Tork fontosnak tartja a helyes kézmosás lépéseinek gyermekkorban történő elsajátítását, hiszen bizonyos betegségek teljes mértékben megelőzhetők a mindennapi kézhigiénia betartásával.

Az Iskolai Mosdófelújítás 2016-os akciójának nyertesei:

Bács-Kiskun megyében a KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola,

Heves megyében a Rózsaszentmártoni Móra Ferenc Általános Iskola Bajza József Tagiskolája,

Somogyban a Gamási Általános Iskola és a

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézménye.