A Szövetség második éve aktív támogatója az Iskolamosdó Felújítás Programnak

Negyedik éve zajlik az a kezdeményezés, amely már több ezer vidéki kisiskolás életkörülményeit tette komfortosabbá és higiénikusabbá azzal, hogy támogatói adományok segítségével lehetőséget teremtett a tanintézmények mosdóinak felújítására. A nagyvonalú mecénások sorába tavaly az MGYOSZ is belépett, és mint a hazai ipar szereplőinek legnagyobb érdekképviseleti szervezete két iskolában is állta azóta a felújítások szakipari díjának költségeit.

2017-ben a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a Bagamér-Kokad Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vizesblokkjának modernizálását segítette azzal, hogy az építési munkálatok szakipari költségeit átvállalta. Akkor az MGYOSZ főtitkára, Wimmer István így fogalmazott az átadó ünnepségen: „Örültünk neki, hogy egy több éve futó programba bekerült a Szövetségünk is, mint résztvevő és támogató. Büszkék vagyunk rá, hogy mi is segíthettünk abban, hogy a gyermekek tisztálkodási és higiéniás körülményein javuljanak.”

A Szövetség lelkesedése és elkötelezettsége a program iránt töretlen maradt, és úgy döntött, a 2018-as évben is részt vállal az iskolák támogatásában. A márciustól májusig tartó nyílt szavazáson idén nyolc indulóból négy iskola nyerte el a lehetőséget, hogy a programot elindító Unliever Magyarország Kft. valamint a hozzá csatlakozó mecénások segítségével megújíthassa a mosdóit. A program hagyományai közé tartozik, hogy a győztes iskolák mindegyikét örökbe fogadja egy-egy támogató, amely ebben a minőségében nem csupán hozzájárul a felújítási munkálatokhoz, hanem kiemelt gondossággal követi annak alakulását is, valamint a felújítást követő években is figyelemmel kíséri az iskola és diákjai életét. Idén az MGYOSZ-t az a megtiszteltetés érte, hogy Kántor Mihály Általános Iskola Révleányvári Tagintézményének örökbefogadójává válhatott, és ezzel hosszú évekre szoros kapcsolatba kerülhetett a több mint ötven éve működő zempléni iskolával.