Rá sem fognak ismerni a gyerekek! – három suliban megújulnak a vizesblokkok

Te szívesen járnál dolgozni olyan helyre, ahol mállik a vakolat, dohos és lepukkant a mosdó, a wc-ből pedig állandóan valami gyanús dolog szivárog a padló repedt csempéire? Ugye, hogy nem. A gyerekek iskolakedvét sem dobja fel, ha a "munkahelyükön" ilyen körülmények fogadják őket - márpedig sok kisdiák sajnos éppen ezzel szembesül nap mint nap. Hajdúszovát, Pilis és Olasz általános iskolájában azonban egészen biztosan megváltoznak ezek az áldatlan állapotok, mert itt a Domestos még idén szép rendet tesz a vizesblokkban.

A Domestos Iskolamosdó Felújítási Program azért indult el három éve, hogy a nehéz helyzetű iskolákban segítsen a gyerekek számára szép, civilizált és higiénikus körülményeket biztosítani - legalábbis a mosdókban. Idén három helyen ez már biztosan sikerülni fog, és nagyon valószínű, hogy még ebben az évben más iskolák mosdófelújítására is elegendő adomány gyűlik össze. Ellátogattunk abba a három suliba, ahol hosszú évtizedek után végre megújulnak a régi, leharcolt vizesblokkok.


Tovább 0

Lezárult a szavazás

Az idei évben is lezárult a szavazás, és tudjuk, hogy melyik az a három iskola, ahol idén már biztosan felújítást végez a Domestos.
A következő intézmények diákjai ősztől már biztosan örülhetnek a megújult mosdóknak:

Diószegi Lajos Általános Iskola, Hajdúszovát
Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis
Olaszi Általános Iskola, Olasz

Tovább 0

Mosdófelújítás költészet

A magyar költészet napja alkalmából csokorba gyűjtöttük Nektek a 2017-es év mosdófelújítási programjában részt vevő iskolák verseit. A diákok ilyen kreatív módon mondták el, hogy mit szeretnének, illetve milyen a mosdójuk jelenlegi állapota. Olvassátok el a verseket, és szavazzatok a www.domestos.hu oldalon az iskolákra! Ne feledjétek, hogy már csak 18 napig tudjátok leadni a szavazatotokat a kedvenc iskolátokra! Április 30-án lezárul a szavazás, mely során eldől, hogy kinek a mosdóját újítja fel idén a Domestos.

Tovább 0

Illemhely kultúra – az olvasás nem veszélytelen passzió a WC-n

A WC csendes magányában eltöltött percek sokak számára az utolsó menedéket jelentik a rohanó világ tolakodó nyüzsgésével szemben, és gyakran az árnyékszék intimitása nyújtja az egyetlen lehetőséget arra, hogy lelkileg feltöltekezzenek, vagy legalább zavartalanul végiglapozzák kedvenc képes újságukat. Ez azonban csak látszólag ártatlan és biztonságos kikapcsolódás.

Tovább 0

Egészen tiszta a magyarok WC-je – de lehetne ez jobb is

Januárban a Domestos megbízásából egy ezerfős, reprezentatív felmérés alaposan betekintett a perem alá, hogy egy kis fényt derítsen hazánk mellékhelységeinek rejtett és sötét zugaira. A kíváncsiskodás azt firtatta, hogy vajon mit is kezdünk azokkal a bizonyos nehezen hozzáférhető sarkokkal a WC-ben, és egyáltalán milyen rendet hagyunk magunk után dolgunk végeztével. Nos, a magyarok nem vallottak szégyent, és minden jel szerint a többség jólnevelten és rendeltetés szerint használják a WC-jét, és gondosan ügyel arra is, hogy magányos visszavonulásunk helyszíne tiszta és illatos legyen minden körülmények között.

Tovább 0

A 2016-os mosdófelújítás összefoglalója

Lezárult a 2016-os mosdófelújítási program, öt iskola mellékhelyiségei újultak meg a Domestosnak és építőipari partnereinek köszönhetően. 
A program második évében sikerült a 2015-ös év eredményeit megismételni, további közel ezer gyermek higiéniás körülményei javultak jelentősen, és immár összesen tíz iskola mosdóit újította fel a Domestos programja. Ezúton is köszönjük a tavalyi év támogatóinak és az Unilevernek, hogy már második éve sikeresen megvalósulhatott ez a program! 
Örömmel mutatjuk be a mosdófelújítás 2016-os évéről készült összefoglaló videót!

Tovább 0

Példaértékű összefogás a gyerekekért

13.5 millió forint gyűlt össze a hátrányos helyzetű mosdók felújítására

Vadonatúj mellékhelyiségek várták öt hátrányos helyzetű iskola tanulóit idén ősszel a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programnak köszönhetően. Az immár második éve futó program a tisztítószert gyártó Unilever és az akcióhoz munkaóráival és termékeivel csatlakozó építőipari és építőipari anyagokat gyártó cégek összefogása mellett a márka vásárlóinak is köszönheti sikerét. A tavaszi időszakban forgalmazott minden kijelölt Domestos termék után öt forint jutott az programra, így 13,5 millió forint gyűlt össze az iskolák számára.

Tovább 0

Átadás utáni számvetés a Market Zrt-vel

2300 munkaóra, 10.000 km és 38 tonna alapanyag

Az évnyitóra rendre elkészültek és mostanra hivatalosan is átadásra kerültek az idei Domestos Iskolai Mosdófelújítási program által támogatott hátrányos helyzetű iskolák mellékhelyiségei. A felújítási munkák összehangolását és lebonyolítását a Market Zrt. szakemberei vállalták magukra. Az élményekről és tapasztalatokról beszélgettünk Pálffy Zsolttal, a Market Épületszerviz Kft. ügyvezető igazgatójával.

Tovább 0

Tortával köszöntötték a résztvevőket a páhi átadó ünnepségen

Vadonatúj mellékhelyiségekkel köszöntötte az új tanévet idén öt hátrányos helyzetű iskola a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program jóvoltából. A tanévnyitóra mind az öt szerencsés iskola mosdója elkészült, a KT Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolájában szeptember 29-én került sor a hivatalos átadó ünnepségre.

Tovább 0

Két iskolában is átadó ünnepség volt pénteken

Vadonatúj mellékhelyiségekkel köszöntötte az új tanévet idén öt hátrányos helyzetű iskola, amelyet a Domestos Iskolamosdó Felújítási Program jóvoltából. A tanévnyitóra mind az öt szerencsés iskola mosdója elkészült, két intézményben, az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Tagintézményében valamint a Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskolában a hét utolsó tanítási napján az átadó ünnepségre is sor került.

Tovább 0
Rólunk

A program során vidéki, hátrányos helyzetű iskolák mosdóit újítja fel az Unilever és támogató partnerei. 

Tovább


Kiemelt Partnereink