Öt iskolában újul meg PPG Trilak festékkel a vizesblokk

A szeptemberi becsengetés több száz kisdiák számára szolgál majd kellemes meglepetéssel – a nyár folyamán ugyanis nagyvállalatok támogatásából öt vidéki, hátrányos helyzetű általános iskolában teljesen megújulnak a mosdóhelyiségek, és hosszú évtizedek után végre tiszta, kényelmes és higiénikus körülmények között tisztálkodhatnak a gyerekek.

 

Öt vidéki iskolában egészen biztosan mozgalmasabb lesz ez a nyár megszokottnál – igaz, nem gyerekzsivajtól lesznek hangosak a folyósok, hanem azoktól a mesteremberektől, akik az évtizedek óta rossz állapotú mosdókat teszik rendbe. Nagyon sok iskolában lenne erre szükség Magyarországon, különösen vidéken, ahol akadnak olyan tanintézmények is, amelyekben még a hetvenes években épített, és azóta egyszer sem renovált mosdókat használják a gyerekek. Ám sajnos a legtöbb iskola nem engedhet meg magának ilyen ráfordítást, és csak akkor tudnak korszerűsíteni, ha civil összefogás, gyűjtés, vagy más támogatás segítik őket hozzá.

Az Iskolamosdó Felújítási Program, amely eddig már több mint 1000 gyermek higiéniai körülményein javított éppen ilyen összefogást valósít meg immár harmadik éve. A programban alapvetően nagyvállalatok vesznek részt, amelyek pénzzel és más felajánlásokkal támogatják az iskolákat – például építőanyagot adnak vagy szolgáltatásokat nyújtanak azért, hogy a sok-sok pályázó közül nyílt szavazással kiválasztott iskolákban szeptemberre megújuljhassanak a vizesblokkok. PPG Trilak festékgyártó például Héra Clean lemosható falfestékekkel, glett anyagokkal és más, a mosdók kifestéséhez szükséges termékekkel járult hozzá idén az akció sikeréhez. A vállalat társadalmi felelősségvállalási politikájában fontos szerepet kapnak az ilyen jótékony célú támogatások: például idén februárban a Jahn Ferenc kórház szülészeti osztályának komplett felújításában vettek részt, ahol egy teljes emelet szépült meg a szülőszobákkal és a koraszülött intenzív részleg folyosóival együtt Héra Clean festékekkel. Nem véletlen, hogy a gyártó éppen ezt a terméket vitte el az iskolamosdók megújításához is: ez a festék ugyanis olyan felületeken mutatja meg legjobban az előnyeit, amelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, és gyakran kell őket tisztítani. A Héra Cleannel festett falakat akár 2000-szer is le lehet majd mosni, így egészen biztosan sokáig tiszták higiénikusak maradnak majd a mosdók azokban az iskolákban, amelyek az idei pályázaton nyertek!

Íme a szerencsés iskolák, amelyek a legtöbb szavazatot begyűjtve idén elnyerték a lehetőséget a mosdófelújításra:

  • a hajdúszováti Diószegi Lajos Általános Iskola
  • a pilisi Gubányi Károly Általános Iskola;
  • az Olaszi Általános Iskola;
  • a csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola;
  • és a bagamér-kokadi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.