Az iskolakezdés a csemeténk rémálma? Könnyítsük meg számára ezt az időszakot és alakítsuk át a régi íróasztalt. Válasszunk olyan színeket és mintákat, amelyeket ő is kedvel, így jól fogja érezni magát ebben a környezetben. Így pedig a tanuláshoz is plusz motivációt nyújthatunk. 

 

Eszközök, melyekre szükséged lesz: 
- ecset
- festékek
- ragasztószalag
- színes kartonok
- festéknyitó
- keverőpálca
- festéktálca+henger
- takarófólia

1. lépés 
Ebben az esetben is csiszolással kezdünk, hogy a felület sima legyen, és könnyen tudjunk rá festeni. Ne felejtsük el utána portalanítani az asztalt!

2. lépés 
Ezután az asztalnak Trinát Unitop festékkel fehér alapot adunk. Megvárjuk, amíg megszárad, majd a tökéletes fedés érdekében, még egy rétegben felvisszük a festéket.

3. lépés 

A fehér után jöhet a színes festék. Most egy szürkéskéket választottunk, amivel lefestjük először az íróasztal alját. Az asztal felső részén ombre hatást szeretnénk elérni, ehhez fokozatosan keverjük a kék festéket a fehérhez. Vastag csíkokban kenjük fel a festéket és minden újabb csík után elütögetjük az éles határvonalat egy ronggyal.

4. lépés 
Az íróasztal fiókjának fogantyúit színes kartonpapírral borítjuk be, ezt dekupázs ragasztóval rögzítjük.

5. lépés 
Végül elkészítjük a tárolókat, melyek alját ugyanolyan színes kartonnal borítjuk be, mint amilyet már korábban használtunk. Használhatjuk őket az íróasztalon, rendszerezés céljából vagy rögzíthetjük őket a falra is.