A mosdók után a falak is megszépültek a hajdúszováti iskolában

Melyik gyerek ne szeretné, hogy az iskoláját színes, szívhez szóló falrajzok és festmények díszítsék? Hajdúszováton ez az álom valósággá vált, és Szabó Szonja falfestő művésznek, az Art by Heart nevű Facebook oldal elindítójának köszönhetően szeptemberben egészen új hangulat várja vissza a nyári szünetről a Diószegi Lajos Általános Iskola diákjait.

 

Rá sem ismernek majd a hajdúszováti gyerekek azokra a folyosókra és termekre, amikből az évzáró napján kirajzottak a várva várt nyári szünetre. Ott, ahol júniusban még az egyhangú fehér, az unalmas világoskék és a fakó halványzöld uralta a hangulatot a mosdók körül, most a mesék varázslatait idéző formák burjánzanak az iskola falán.

Ezek a falrajzok vidámsággal és könnyedséggel töltik meg az iskolát, és nem is gondolnánk, hogy a kiforrott ízlésről tanúskodó alkotásokat egy olyan lány készítette, aki korábban sohasem tanult rajzolni, sőt a falfestés művészetét is csak néhány hónapja műveli. Szabó Szonja, a képek festőjének karrierje ugyanis csak tavaly indult azzal, hogy kipingálta a saját albérletét. Ez olyan jól sikerült, hogy egymás után jelentek meg nála a megrendelők, az újabb és újabb munkákat pedig elkezdte bemutatni januárban indított Facebook oldalán, az Art By Heart-on. Ezek a képek mind egyedi munkák, és soha sem készül két egyforma darab belőlük, ami csak tovább növeli művészi értéküket. Szonja egyébként arra is nagy gondot fordít, hogy ne csak dekoratívak legyenek a festmények és tökéletesen harmonizáljanak a lakás összképével, hanem arra is, hogy a megrendelő személyiségét is hűen tükrözzék.

A hajdúszováti iskola festését is felkérésre vállalta el Szonja, ám ez a munka kicsit más volt, mint a többi, hiszen önkéntes alapon, jótékonysági akcióban tervezte és festette meg az iskola képeit. „Egyedül a munkám az, amit fel tudok ajánlani jótékony célokra, és jó érzés, hogy ezekkel a képekkel talán sikerül egy kis plusz örömöt csempészni a következő tanévében a gyerekek mindennapjaiba” – mondta a művésznő a falfestmények kapcsán

A fantasztikusan harmonikus és finom rajzolatú képek augusztus végére meg is születtek, nem sokkal az után, hogy az Iskolamosdó Felújítási Programban teljesen renoválták a hajdúszóváti suli vizesblokkjait. Az újjávarázsolt mosdók már önmagukban is jót tettek az iskola hangulatának, hiszen nem csak szebb, de higiénikusabb is lett tőlük a gyerekek környezete, ám azzal, hogy ezek a gyönyörű festmények is felkerültek a falra, már nem csak kellemes, hanem kifejezetten örömteli érzés is lesz a diákoknak ide járni.

További képeket találtok az Art by Heart Facebook oldalán Szonja alkotásairól: Art by Heart