A Stiebel Eltron bojlereket ajándékoz hátrányos helyzetű iskoláknak

Apróságnak tűnik, de mégis nagyon fontos a gyerekek egészsége szempontjából, hogy gyakran és alaposan mossanak kezet, hiszen az ő immunrendszerük még nem elég ellenálló, és a kezükre tapadó bacilusoktól és vírusoktól könnyebben megbetegszenek. A kézmosásra szoktatáshoz azonban szükség van megfelelő körülményekre is - a Stiebel Eltron ebben segít már két éve, amikor az Iskolamosdó Felújítási Programban ingyen ad bojlereket hátrányos helyzetű iskoláknak.

 

A helyes tisztálkodási szokásokat a felnőttek példájából tanulják meg a gyerekek, és mivel ők az idejük nagy részét az iskolákban töltik, ezért a tanáraik és az iskolai higiéniás körülmények döntően befolyásolják, hogy ezek a szokások jól vagy rosszul alakulnak-e ki. Ha az iskolában piszkos és lerobbant a mosdó, a víz pedig jéghideg, akkor a kisdiákok nem szívesen járnak be kezet mosni, de ha szép, tiszta és jó illatú a vizesblokk, és mindig van szappan és melegvíz is, akkor könnyebben vehetők rá erre a fontos dologra. Nagy tapasztalatú gyártóként a Stiebel Eltron úgy tud ebben segíteni nekik, hogy „meleg vizet ad” a kézmosáshoz, és évről évre modern, megbízható bojlereket ajándékoz az Iskolamosdó Felújítási Programban azoknak a vidéki általános iskoláknak, amelyek ezen a pályázaton nyernek. Tavaly és idén például 5-5 olyan iskola kapott energiatakarékossági díjas fali melegvíztárolót tőlük, amikben korábban ez az alapvető higiéniás felszerelés sajnos „hiánycikk” volt.

A gyerekek persze nem tudják, hogy nem az számít, hogy milyen meleg a kézmosó víz, hanem az, hogy meddig és hogyan mossák meg a kezüket. Az orvosok szerint az a jó, ha legalább 20-30 másodpercen át szappannal suvickolják át a kezüket az ujjhegyektől a csukló tövéig, mert így biztosan eltűnnek majd róla a bacilusok. Ám ha a kézmosó víz jéghideg – főleg télen! – akkor sem a tanáraik, sem a tiszteletreméltó doktorok nem tudják rávenni a nebulókat a kézmosásra. Éppen azért a több mint kilencven éve működő és a társadalmi felelősségválallásban mindig is élen járó Stiebel Eltron számára külön öröm, hogy éppen az ő berendezéseik teszik majd kellemesebbé a kézmosást a kisdiákoknak.