Intézményünk Szentpéterúr település egyetlen iskolája. A falu Zala megye belsejében, nagyjából Zalaegerszeg – Keszthely – Nagykanizsa háromszög közepén, gyönyörű természeti környezetben fekszik. A lakosság száma 1050 és 1100 között mozog. Munkalehetőséget a közmunka programon kívül a Pacsai Baromfi Feldolgozó biztosít. Ennek ellenére jellemző a munkanélküliség, sokan élnek alkalmi munkából. A településen igen magas a halmozottan hátrányos helyzetűek aránya. Az intézményünkbe járó gyerekek ezekből a családokból jönnek

Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr mosdófelújítás iskolai mosdó vizesblokk mosdó

 

Iskolánk tanulólétszáma 1-8 évfolyamon jelenleg 97 fő, a számított létszám 112. Minden tanuló hátrányos helyzetű, 93 % halmozottan hátrányos helyzetű. Integrált nevelés keretében 13 SNI-s tanulót nevelünk. A tantestület létszám 15 fő. A nevelők átlag életkora alacsony, viszonylag fiatal a nevelőtestület. A szakos ellátottság jelenleg nem teljes körű, matematika-fizika szakos tanárunk hiányzik. A gyerekek számára du. 16 óráig biztosítjuk a különböző foglalkozásokon való részvételt. Alapfokú művészeti oktatás keretében társastáncot tanulhatnak. Működik színjátszó kör, furulya, rajz, és egyéb más szakkör.

Folyamatosan kihasználjuk a pályázati lehetőségeket, ennek következtében korszerű eszközökkel, megfelelő színvonalú oktatást tudunk biztosítani tanítványaink számára.

Folyamatos problémát jelent viszont az iskola épülete. Nincs megfelelő épületünk. A megfelelő tantermek száma 4, a másik 4 tanterem sok kívánnivalót hagy maga után, 1 ebből szükségterem, 1 osztály az ebédlőben kapott helyet. Nincs tornatermünk, az óvoda tornaszobáját használjuk. A táncoktatást a kultúrházban tudjuk megtartani. A nevelő-oktató tevékenységünket 5 épületben oldjuk meg szűkös körülmények között. Nincsenek szertárak, megfelelő irodák, nagyon kellene egy számítógép terem, egy kis foglalkoztató az SNI-s tanulók számára. Amink van, mármint az épület, az is elhasznált, lelakott. Az épületet az 50-es években építették, a nyílászárók már nagyon rossz állapotban vannak, nincs szigetelés, nem megfelelő a fűtés, korszerűtlen a világítás, stb. A legnagyobb problémánk mégis a vizesblokk.

 A csapok, szelepek elavultak, eresztenek, a piszoárok használhatatlanok, a lefolyórendszer nem szabványos kialakítású, elvízkövesedett, rendszeresek a dugulások. Nincs hely kellő számú WC kialakítására, nem tudjuk elkülöníteni megfelelően a nemeket, a mosdókagylók kint vannak a folyosón. Nincs tanári WC.

Sem az önkormányzati, sem a KLIK fenntartás alatt nem volt elegendő forrás a probléma megoldására. Eddig csak kisebb karbantartásra, csapok, szelepek cseréjére futotta. Megfelelő vizesblokk kialakításával évek óta húzódó nagy problémánk oldódna meg.