Lehet, hogy nem is tud róla, de több mint tizenegymillió forintnyi ötforintos került az ország öt különböző pontján mosdókba és WC-kbe beépítve. Lehet, hogy az Ön ötforintosa is köztük van!

Ha idén márciustól májusig bármilyen Domestos terméket vásárolt, akkor Ön is termékenként öt forinttal támogatta egy hátrányos helyzetű, vidéki kistelepülés mosdójának felújítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai támogatása mellett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és az Unilever Magyarország együttműködésével iskolai mosdófelújítási program indult idén tavasszal. Március és május között a Domestos termékek árából összegyűlt 11 349 410 forintból több kisiskola mosdójának felújítására nyílt lehetőség.

Emberi Erőforrások Minisztériuma Roberto Csempeáruház Otthon Centrum Berton Fonte Mozaik Áruház Kerko Hungária Keram-Quality Stiebel Eltron Mirabell Poli-Farbe Teka Mofém Pipelife Zalakerámia mosdófelújítási program KLIK EMMI Domestos Unilever

 

A pénzadomány az öt mosdóblokk (lány, fiú, tanári) nem lett volna elegendő, de az akcióhoz kis- és nagyvállalatok adományokkal csatlakoztak: a Zalakerámia Zrt., a Teka Magyarország Zrt., a Poli-Farbe Kft., a Mirabell Fürdőszobaszalon és a Pipelife Hungária Kft., további támogatók pedig a Stiebel Eltron Kft., a Keram-Quality Kft., a Kerko Hungária Zrt. , a Mozaik Áruház Kft., a Berton Világítástechnika Kft., a Fonte Otthon Centrum és a Roberto Csempeáruház. A segítségükkel nagyobb beruházások is megvalósulhattak. Ilyenek voltak a nyílászárócserék, a bojlerek és vízmelegítők beszerelése, a csővezetékek korszerűsítése, vagy a fatüzelésű kályha helyett gázfűtés bevezetése.
Ebben az évben a programban a Baranya megyei Baksa, a Csongrád megyei Maroslele, a Zala megyei Szentpéterúr általános iskolája mellett Békés megyében a bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint Komárom-Esztergom megyében a szomori Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola mosdói kerültek rászorultsági alapon kiválasztásra. Az INDEX olvasóinak szavazatai alapján pedig az ötödik, felújításra került intézmény a Maroslelei Általános Iskola lett.
Az akció célja az volt, hogy egyszerre enyhítsenek az iskolák problémáin, és hívják fel a pedagógusok, szülők, gyerekek figyelmét az iskolai illemhelyek higiéniájának fontosságára, a fertőtlenítés egészségvédő szerepére.
A kezdeményezők a társadalmi felelősségvállalás-program évenkénti megismétlését tervezik annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű településeken is elősegítsék az iskolai higiénia biztosíthatóságát.

Köszönet mindenkinek, aki Domestos termékek vásárlásával, építőanyag és eszközök felajánlásával, kétkezi munkával és jószándékkal támogatta a kezdeményezést!

Az akció teljes történetét megtalálja blogoldalunk korábbi bejegyzéseiben. A Domestos nyereményjátékokban történő részvételhez kövessen minket Facebook-oldalunkon!

Nyerjen most értékes MOFÉM ECO mosdó csaptelepet!
Kattintson a lenti képre, nézze meg, likeolja és kommentelje a YouTube csatornánkon lévő videókat december 4-ig!
A videók legjobb kommentelői között EXTRA DOMESTOS ajándékokat is kisorsolunk!
(A YouTube videók lájkolásához és kommenteléséhez Gmail vagy Google+ fiókkal kell rendelkezni, illetve ingyenesen bárki regisztrálhat a YouTube-ra is!)

Emberi Erőforrások Minisztériuma Roberto Csempeáruház Otthon Centrum Berton Fonte Mozaik Áruház Kerko Hungária Keram-Quality Stiebel Eltron Mirabell Poli-Farbe Teka Mofém Pipelife Zalakerámia mosdófelújítási program KLIK EMMI Domestos Unilever