A Waberer’s cégcsoporthoz tartozó Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. (WSZL) a komplett rakományok belföldi fuvarozása, illetve a komplex logisztikai szolgáltatások tekintetében Magyarország piacvezető vállalata, ahol nap mint nap nem kevesebb mint 924 ember dolgozik azon, hogy minden megrendelt termék időben a helyére kerüljön, illetve hogy partnereik a legmagasabb színvonalú szolgáltatásban részesüljenek. Ennyi emberrel csaknem két Airbus A380-as repülőgépet lehetne teljesen megtölteni.

Olvasd el cikkünket, töltsd ki a kvízt és nyerj! A részvétel a játékszabályzat automatikus elfogadását jelenti! https://bit.ly/2Oe83Y1

powered by Typeform

 

A társadalmi felelősségvállalás évek óta a cégcsoport politikájának egyik meghatározó eleme. Ennek egyik jeleként a WSZL idén második alkalommal vesz részt a Domestos Iskolamosdó felújítási programjában. Ez az összefogás azért is rendkívül fontos a vállalat számára, mert pont azzal tudják segíteni az iskolákat, amihez a legjobban értenek: a rekonstrukció során a felajánlott termékek a WSZL raktáraiból munkatársaik szakértelmének támogatásával 760 db gépjármű szállítja az ország különböző területeire. Ha egymásra helyeznénk a 760 db autót, kétszer olyan magas lenne, mint a Kékes-tető.

WSZL  Iskolamosdófelújítás 2018 logisztika

A száraz, illetve hűtött áru szállítmányozási divíziók mellett 2010-ben a vállalat megnyitotta közúti konténerfuvarozási részlegét is.

Ma gyakorlatilag minden magyarországi háztartásban találunk legalább egy olyan terméket, ami a WSZL közreműködésével került a boltok polcaira: augusztusban például 17 503 tonna árut szállítottak ki – ez 2917 elefánt súlyának felel meg.

KÖRNYEZETTUDATOS vállalatként a WSZL kiemelt figyelmet szentel flottájának folyamatos fiatalítására. Ennek, illetve a fejlett műholdas járatoptimalizáló informatikai rendszereknek köszönhetően a legkisebb ökológiai lábnyomot hagyó Euro 6-os környezetvédelmi kategóriájú motorokkal felszerelt vontatóikkal a járművek a lehető legkevesebb felesleges kilométert teszik meg. Ezen felül a gépjárművezetőik rendszeres, az az üzemanyag-takarékos vezetés módszereit bemutató oktatáson vehetnek részt.

A WSZL tevékenysége azonban nem csupán a közúti árufuvarozásra koncentrálódik: a vállalathoz tartozó mintegy 115.000 négyzetméternyi raktárterületen (mely majdnem 16 szabványos méretű focipályának felel meg) a veszélyes áruktól a hűtött élelmiszereken át az elektronikai cikkekig minden megtalálható. Budapesti központjukon kívül vidéken további 15 képviseletükkel találkozhatunk – ezzel gyakorlatilag az egész ország raktárkiszolgálását lefedik.

A vállalat fejlődése töretlen, üzletágaik folyamatos bővülését jól példázza, hogy október végén további 70 db Euro 6-os nyerges vontató áll munkába.